vestnik

V predprazničnih dneh bodo cepilni centri odprti vso noč, cepljenje tudi pred cerkvami

Vestnik, 14. 12. 2021
A. Nana Rituper Rodež
Cepili bodo pred cerkvami. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Med 19. in 23. decembrom bodo tudi v Murski Soboti potekali dnevi cepljenja.

Minister za zdravje Janez Poklukar je na tiskovni konferenci pred prazniki napovedal akcijo cepljenja pod geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto. Cepilni centri bodo takrat delovali tudi preko noči. Kot je sporočila Mestna občina Murska Sobota, bo tudi v murskosoboškem zdravstvenem domu od nedelje, 19., do četrtka, 23. decembra, cepilno mesto delovalo ponoči.

V nekaterih slovenskih regijah bo cepljenje pred cerkvami

V nekaterih občinah bodo tako testiranje kot cepljenje izvajali pred cerkvami, kjer bodo pred božičem potekali verski obredi. Na ministrstvu za zdravje pravijo, da "vsak posameznik šteje" in da bodo skušali prepričati predvsem necepljene, starejše od 50 let.

merska-sobota, ceplenje-covid---19
Jure Zauneker
Cepljenje pred prazniki.

Družinski zdravniki bodo klicali necepljene

Ministrstvo je družinske zdravnike tudi pozvalo, da kontaktirajo vse necepljene, starejše od 50 let. Družinski zdravniki so tisti, ki med ljudmi uživajo največje zaupanje. "Če imate vprašanja in dileme, vezane na cepljenje, je to razumljivo, človeško in prav, v takem primeru se obrnite na družinske zdravnike," poziva Poklukar. V nekaterih lokalnih skupnostih bodo župani občanom pošiljali pisma s pozivom k cepljenju. 
MOMS koronavirus cepljenje zdravstveni-dom-murska-sobota nijz