vestnik

V Prekmurju načrtujejo petzvezdični glamping resort

Vestnik.si, STA, 11. 10. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Aktualno

Na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za nastanitveno turistično infrastrukturo je bilo uspešno tudi podjetje ELproing iz Murske Sobote, ki načrtuje prvi petzvezdični glamping resort v Prekmurju. Vrednost naložbe je 4,7 milijona evrov, zanjo bodo prejeli 1,8 milijona sofinancerskih sredstev, razliko bodo zagotovili sami.

Resort Nindri Indri, ki bo v naselju Suhi Vrh v občini Moravske Toplice, bo vključeval devet nastanitvenih enot, centralni objekt z restavracijo, barom, večnamenskim in servisnim prostorom ter prostori za zaposlene.

Naložbo bo dopolnila krajinska ureditev območja s primerno zasaditvijo, ureditvijo poti, vodnih in lesenih elementov, mostičkov, paviljonom in razsvetljav. V okviru zunanje ureditve je predvidena tudi postavitev bazena s prelivnim robom.

Trenutno pripravljajo dokumentacijo za gradbeno dovoljenje. Po načrtih bi se dela začela 2024 in se dokončala poleti 2025, je napovedal direktor podjetja Elproing Tomaž Bašić.

"Z vzpostavitvijo butičnega glamping resorta Nindi Indiri Nature Retreat, ki bo prvi glamping resort v Pomurski regiji, želimo na predvideni lokaciji v naselju Suhi Vrh institucionalizirati novo, drugačno, sodobno glamping ponudbo tako za lokalno, regijsko kot tudi za mednarodno javnost," je dejal Bašić.

Z novo infrastrukturo želijo spodbuditi razmah butične turistične ponudbe v regiji, povečati njeno atraktivnost in s tem izboljšati kakovost turistične ponudbe in povečati konkurenčnost turistične destinacije, je pojasnil Bašić. Naložba predstavlja tudi prvo fazo oblikovanja butične destinacije za glamping, saj investitor načrtuje širitev resorta tako po številu in vrsti nastanitvenih enot kot tudi glede podporne infrastrukture.

turizem investicije občina