vestnik

(V PREMISLEK) Največje bogastvo Pomurja so ljudje

Damjana Nemeš, 6. 11. 2023
Jure Kljajić
Vsak obiskovalec naše regije vidi in na lastni koži občuti, kako raznolika, lepa in bogata je ter koliko vsega ponuja, če se ji le prepustimo.
Aktualno

Vsak obiskovalec naše regije vidi in na lastni koži občuti, kako raznolika, lepa in bogata je ter koliko vsega ponuja, če se ji le prepustimo.

Ob prihodu v deželo ob Muri se obiskovalcem že na prvi pogled odkrije lepota te idilične pokrajine. Neokrnjena narava, v kateri se razprostirajo številna polja, potočki in vinogradi, jo dela razgibano. Gozdovi, ki se v tem času odenejo v različne barve, jo delajo pisano, pogled nanje je še lepši zjutraj, ko jih obdaja meglica ali ko nanje sveti sonce.



Urejeni in dostopni športni centri ali fitnesi v naravi ponujajo možnost za aktivno preživljanje prostega časa, kolesarske in pohodniške poti pa poleg tega še raziskovanje bolj odmaknjenih kotičkov. Prometna in druga infrastruktura, za modernizacijo in obnovo katere skrbijo lokalne skupnosti, kaže, da ne živimo v srednjem veku, da se ne vozimo po kolovozih s kočijami, da ne črpamo vode iz vodnjakov, da imamo tudi dostop do interneta in telekomunikacij.

domačija-gjerkeš-fikšinci, leon-gjerkeš, turizem, markovci
Jure Kljajić
Ob prihodu v deželo ob Muri se obiskovalcem že na prvi pogled odkrije lepota te idilične pokrajine.

Malo za šalo, malo zares. Vsak obiskovalec naše regije vidi in na lastni koži občuti, kako raznolika, lepa in bogata je ter koliko vsega ponuja, če se ji le prepustimo. Daleč od tega, da bi bilo Pomurje samo neokrnjena narava ali infrastruktura. Pestra kulinarika, značilna za našo pokrajino, ki jo sestavljajo lokalno pridelane surovine domačih ponudnikov, dopolnjujejo pa jo najžlahtnejša vina, jo postavlja v vrh gastronomskih doživetij in razvaja tudi najzahtevnejše brbončice. Številni ponudniki nastanitvenih kapacitet, ki stremijo k butičnemu turizmu in gosta razvajajo od glave do pet, jo postavljajo ob bok najboljšim turističnim destinacijam. Bogata kulturna ponudba, ki jo poleg profesionalnih kulturnih delavcev soustvarjajo prostovoljci oziroma člani številnih kulturnih društev, ji daje poseben pečat.

Za vsem naštetim stojijo ljudje, ki so bogastvo pokrajine. Ti so s svojim znanjem, vztrajnostjo in pogumom gonilo razvoja regije, z vrhunskimi storitvami, pridelki in izdelki ji dajejo dodano vrednost, s srčnostjo, dostopnostjo in prijaznostjo pa obiskovalcem doživetje Pomurja naredijo še bolj nepozabno.

pomurje jesen turizem