vestnik

V šalovski občini dobili direktorja občinske uprave in sprejeli letošnji proračun

N. V., 16. 4. 2024
Osebni arhiv
Tomaž Gregorec je 1. aprila prevzel funkcijo direktorja občinske uprave Občine Šalovci.
Aktualno

Obnovili bodo tudi lokalno cesto Šalovci–Adrijanci.

Svetniki Občine Šalovci so na zadnji seji sprejeli proračun občine za leto 2024, ki je bil v tridesetdnevni javni razpravi. Odlok proračuna predvideva prihodke v višini nekaj manj kot 2,9 milijona evrov in odhodke v višini nekaj več kot 2,8 milijona evrov, od tega je za 826 tisoč evrov investicijskih odhodkov. Poleg že načrtovanih investicij je bila v proračun dodatno uvrščena postavka o obnovi lokalne ceste Šalovci–Adrijanci. Groba ocena prenove 1,2-kilometrskega odseka je 200 tisoč evrov, v proračun je za letos uvrščenih 150 tisoč evrov, prihodnje leto bodo za to namenili še 50 tisoč evrov.



Svetniki so dali še soglasje k novi ceni in višini subvencioniranja storitve pomoč družini na domu. Za opravljanje storitve od ponedeljka do sobote je ekonomska cena po novem 31,41 evra na uro, s 50-odstotno subvencijo občine za oskrbo ter 100-odstotnim kritjem stroškov vodenja bo uporabnik za efektivno uro storitve v omenjenih dneh plačal 12,87 evra. Ekonomska cena storitve, ki se opravlja v nedeljo in na drug dela prost dan, je po novem 36,81 evra na uro, cena za uporabnika pa 15,57 evra na efektivno uro. Soglasje se uporablja od 1. aprila letos.



Imenovani so bili tudi predstavniki ustanoviteljice oziroma občine in predstavnik uporabnikov v svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci, saj je prejšnjim članom potekel mandat. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je občinskemu svetu predlagala, da se v svet zavoda kot predstavniki ustanoviteljice imenujejo Karla Madžarič, Bojan Kučan in Drago Lainščak, kot predstavnica uporabnikov pa Damjana Nemeš.

Gregorec nov direktor 

Občina Šalovci je januarja objavila javni natečaj za direktorja občinske uprave. Do roka je prispelo osem vlog, od tega je bila ena vloga popolna, dve pa sta izpolnjevali večino z natečajem določenih pogojev. Na mesto direktorja občinske uprave je bil imenovan Tomaž Gregorec iz Bogojine, ki je bil doslej 16 let kot pravnik zaposlen na okrajnem sodišču Murska Sobota. Z Gregorecem, ki je novo službo nastopil 1. aprila, je bila sklenjena pogodba za določen čas petih let.

občina-šalovci občinski-svet tomaž-gregorec