vestnik

Začelo se je množično testiranje na koronavirus

Vestnik, STA, 21. 12. 2020
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V 13 krajih po Sloveniji se po napovedih ministrstva za zdravje danes lahko začne množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom, a glede na informacije lokalnih skupnosti se bo ponekod začelo z zamikom. Vsi, ki bi se želeli testirati, morajo s seboj prinesi osebni dokument in zdravstveno izkaznico.

Množično testiranje, ki bi se po prvih napovedih moralo začeti v ponedeljek v Ljubljani, se lahko danes začne v vseh mestnih občinah (Ljubljana, Celje, Maribor, Novo mesto, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Koper, Kranj, Velenje in Ptuj) ter v Lenartu in Sevnici, ki sta z okužbami bolj obremenjeni območji. Testiranje bo za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni treba naročiti, a je možno, da bodo ob večjem zanimanju režim spremenili. Rezultat testa bo znan v približno 15 minutah in bo poslan v nacionalni register bolnikov, prek Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa bo posameznik dobil izvid in navodilo, kako ravnati naprej.

Kje bodo testirali že danes?

testiranje, hitro testiranje, ljubljana
Bobo
Vrsta na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V Ljubljani bo testiranje na Kongresnem trgu, kjer so v ponedeljek že postavili mobilno enoto za testiranje. Začeli so ob 8. uri, kot so napovedali prejšnji teden, pa naj bi testirali od torka do četrtka od 8. do 17. ure.

Testiranje poteka tudi v Celju, Novem mestu, v Sevnici. V Slovenj Gradcu se bo začelo v soboto. 

V Murski Soboti se bo množično testiranje začelo danes, ob 12. uri, v drevoredu Martina Luthra. Trajalo bo do 17. ure. Jutri se boste lahko testirali med 9. in 17. uro, v četrtek pa med 9. in 13. uro.

koronavirus sta