vestnik

V Ukrajini bodo začasno odložili orožje

STA, Vestnik, 5. 1. 2023
Bobo
Sledil je pozivom.
Aktualno

Ruski predsednik Vladimir Putin je za predvečer pravoslavnega božiča in božični dan, torej za 6. in 7. januar, obrambnemu ministru odredil prekinitev ognja v Ukrajini, so sporočili iz Kremlja.

Ruski predsednik Vladimir Putin je za predvečer pravoslavnega božiča in božični dan, torej za 6. in 7. januar, obrambnemu ministru odredil prekinitev ognja v Ukrajini, so sporočili iz Kremlja. Ta naj bi trajala od 12. ure v petek do polnoči prihodnjega dne. K prekinitvi spopadov je pred tem že pozval vodja ruske pravoslavne cerkve, patriarh Kiril.

"Glede na poziv njegove svetosti, patriarha Kirila odrejam ministru za obrambo Ruske federacije, naj uvede prekinitev ognja vzdolž celotne bojne linije v Ukrajini od 12. ure 6. januarja do 24. ure 7. januarja letos," je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass v izjavi sporočila tiskovna služba Kremlja.


Pred tem je Putina k enostranski prekinitvi ognja med pravoslavnim božičem danes pozval tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Ta se je nato danes po telefonu pogovarjal tudi z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

rusija ukrajina vojna predsednik praznik