vestnik

Več odpoklicev izdelkov, tudi čevapčičev, ražnjičev, piščančjih kril ...

Vestnik.si, STA, 25. 7. 2024
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Aktualno

V teh dneh so odpoklicali številne mesne izdelke, saj vsebujejo salmonelo, medtem v sladki tablici lahko najdete plesen. Vse izdelke je najbolj zavreči oziroma vrniti k prodajalcu.

Podjetje Hofer je iz prodaje odpoklicalo izdelek marinirana piščančja krila (500 g) znamke BBQ, ki ga dobavlja Wech-Geflügel GmbH. Izdelek je bil odpoklican, saj je bila pri enem od rednih preverjanj kakovosti ugotovljena prisotnost bakterije salmonela, so sporočili iz Hoferja.

Serijska oznaka izdelka je 7285, rok uporabe pa 19. julij 2024.



Izdelek je bil v redni prodaji v vseh trgovinah Hofer v Sloveniji. Kupci lahko izdelek vrnejo v najbližjo Hoferjevo trgovino in kupnino jim bodo povrnili tudi brez
predložitve računa.

Več informacij je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ter soboto med 8. in 16. uro na telefonski številki 01/8346 600 ali na e-naslovu info@podpora.hofer.si.

Tudi v začinjenih bedrih brez kosti (proizvajalec Slavček, Velike Lašče, lot: 24/2024) so potrdili prisotnost salmonele. Živilu je 21. julija pretekel rok uporabe, uprava za varno hrano pa potrošnikom priporoča, naj izdelek zavržejo.

Za izdelek puranji file vp, Kuning (distributer Pivka perutninarstvo d. d., proizvajalec Kuning Baromfifeldolgozo KFT, Madžarska) je uprava za varno hrano prejela obvestilo o odpoklicu živila s strani odgovornega nosilca živilske dejavnosti. Obstajal je sum na prisotnost Salmonella Typhimurium/S. Enteritidis. Serijska oznaka izdelka je lot: 324/219; rok uporabe: 30. 07. 2024, vakuumsko pakiranje (1-3 kg).

Uprava je odpoklicala tudi čevapčiče iz perutninskega in govejega mesa iz Mesnice Tripar (lot: 1166/2024). V laboratoriju so potrdili prisotnost bakterije Salmonella Enterica. Živilu je rok pretekel 21. julija, tudi v tem primeru naj ga potrošniki zavržejo.

Uprava za varno hrano je odpoklicala tudi tablico Tunder bar, in sicer okusa Pistachio Flavour (ean koda: 8058268961634, lot: L01/23) in Excellent Exquisite Chocolate (ean koda: 8058268961603, lot: L01/23). Distributer tablice je GAPS d. o. o. iz Kranja. Živilo so odpoklicali zaradi možne prisotnosti plesni.

Danes so odpoklicali še ražnjiče iz perutninskega mesa in maso za čevapčiče iz Mesarije Kokol iz Cirkulan. V laboratoriju so potrdili prisotnost bakterije Salmonella Enterica. Živiloma je rok pretek 24. julija, a če ste ga zamrznili, ga raje zavrzite.

Villa natura pa je odpoklicala bio ajdovo moko BIO Zone (1 kg), Vila Natura (500 g in 1 kg) in BIO Natura (1 kg) pakirano v papirnate vrečke zaradi prisotnosti verotoksičnih E.coli, ki lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi zaradi navzkrižne kontaminacije ali ob zaužitju termično neobdelanih produktov.

Datum roka uporabe omenjenih vrst moke je do 5. februarja 2025, navedba roka uporabe pa je na deklaraciji izdelka.

izdelek odpoklic