vestnik

Večer z Gržanom in podelitev Bralne značke za odrasle

T. I., 30. 5. 2018
Tadeja Ivanušič
Družinska torta prijetnega sožitja.
Aktualno

Priznanja bralcem iz Občine Razkrižje, ki so sodelovali v Bralni znački za odrasle, ki jo organizira Splošna knjižnica Ljutomer

Zdrav način življenja za vse je projekt, s katerim želi občina Razkrižje prispevati k bolj zdravemu načinu življenja ruralnega prebivalstva. Partnerji projekta so Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Murska Sobota, Pomursko društvo za boj proti raku in Občina Razkrižje; projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje.


ace3ae86e657a94514aa16b367dc7f53
Tadeja Ivanušič
Bralna značka za odrasle na Razkrižju in predstavitev knjige Začinjeno za življenje.


V sklopu tega projekta so v večnamenskem prostoru Knjižnice in čitalnice Razkrižje organizirali predstavitev knjige patra dr. Karla Gržana z naslovom Začinjeno za življenje.

0bd65ce9d0a1a5c52cbc049db353a6c9
Tadeja Ivanušič
Predstavitev Gržanove knjige Začinjeno za življenje.


Beseda je tekla o tem, kako ustvariti dobra razmerja za harmonijo, da se ne bi dušili v medsebojnih odnosih. Kako uskladiti sestavine življenja, da bo okus sožitja čim bolj prijeten: ne osladen, ne kisel, ampak tisti pravi, ki prija.


Ob pokušini družinske torte prijetnega sožitja so iskali usklajenost, ne v okusih za torto, ampak v medsebojnih odnosih za prijetno sožitje; tako v okviru družine, kot v družbi nasploh. Na dogodku je bila tudi prim. mag. Branislava Belović, ki je k 24 zgodbam za kulinariko odnosov, zapisala 24 izvirnih receptov.

f2310695b596e00109863b6a6f0eb170
Tadeja Ivanušič
Bralna značka za odrasle na Razkrižju in predstavitev knjige Začinjeno za življenje.

Ob tem pa so podelili tudi priznanja bralcem iz Občine Razkrižje, ki so sodelovali v projektu Bralna značka za odrasle, ki ga organizira Splošna knjižnica Ljutomer tudi v izposojevališču Razkrižje. Projekt Bralna značka za odrasle je uspešno zaključilo 6 bralk: Anica Sever, Julija Žižek, Klara Copot, Zinka Stojko, Vesna Predan in Alenka Copot. Ob tem jim je župan Stanko Ivanušič tudi čestital.

cb165a30111c98b3a4c43b4ab169ee37
Tadeja Ivanušič
Projekt Bralna značka za odrasle je uspešno zaključilo 6 bralk: Anica Sever, Julija Žižek, Klara Copot, Zinka Stojko, Vesna Predan in Alenka Copot.

razkrižje Bralna značka za odrasle Karel Gržan