vestnik

Veržej po vodstvu ostal spet brez točk

Tomo Köleš, 4. 4. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Nogometaši Veržeja so v zaostali tekmi 19. kroga druge lige izgubili na domači Čistini proti Krki z 1 : 2, čeprav so po prvem počasu vodili z 1 : 0.

V dvobojzdesetkanih zasedb - domači strateg Boris Radoš je imel na klopi zgolj tri rezerviste - sobolje krenili Veržejci.


Z golom Jureta Volmajerja so namreč povedli že v 8. minuti tekme in prednost zadržali vse do konca prvega polčasa. Novomeščani so izid preobrnili v drugem delu. V 63. minuti je zadel Korejec Dohyun Kim, štiri minute pred koncem pa je Krka prišla še do najstrožje kazni, ki jo je v tri točke za goste pretvoril Matej Potokar.


Veržej je z novim porazom, že četrtim to pomlad, ostal zabetoniran na dnu lestvice, in ima bore malo možnosti za obstanek v ligi. Zanimivo je, da je tekmo spremljalo le 40 gledalcev, in da je bil Volmajerjev zadetek šele prvi gol Veržeja v spomladanskem delu prvenstva. V svojo mrežo jih je sedaj v štirih tekmah dobil že devetnajst. Sodnik Blaž Kos iz Kresnic je pokazal domačim igralcem kar pet rumenih kartonov (Klemen Lah, Patrick Kolar Robnik, Marko Maučec, Jan Grmek, Tadej Čuk) kar pomeni, da jih bo Veržej zaradi dobil še po žepu od disciplinske komisije.

76b6ce78df74e4e1505b4f3437916e1c
Aleš Cipot
Koliko žog bo moral veržejski vratar še pobrati iz svoje mreže do konca prvenstva?

Aleš Cipot
Nogometaši Veržeja so doživeli nov zdrs proti izpadu iz druge lige.
nogomet veržej krka 1 : 2