vestnik

(Vestnikov naročnik meseca) Časopis ohranja svojo veljavo

Damjana Nemeš, 4. 9. 2023
Damjana Nemeš
Jože Kuzmič časopis najraje vzame v roke ob zajtrku. Foto Damjana Nemeš
Aktualno

Jože Kuzmič iz Šalamenec je na naš tednik naročen že več desetletij.

Pri Kuzmičevih v Šalamencih časopis Vestnik prebirajo že od takrat, ko je začel izhajati. Naročil ga je Štefan Sever, tast Jožeta Kuzmiča, ki se je v Šalamence na domačijo Severjevih priselil ob poroki z izbranko Silvo. »Časopis zdaj že vrsto let prihaja na moje ime. Ohranili smo ga, ker ima še danes veljavo. V preteklosti je pomenil res ogromno, saj si vse, kar se je dogajalo, izvedel iz časopisa. Sedaj je to že bolj kot ne navada, da ga imamo, vendar brez njega ne gre,« nam je dejal Kuzmič.

naročnik-meseca, jože-kuzmič, šalamenci
Damjana Nemeš
V spomladanskih in poletnih mesecih časopis prebira bolj poredko, saj imajo več dela na kmetiji.

V spomladanskih in poletnih mesecih časopis prebira bolj poredko, saj imajo več dela na kmetiji. Vzrejajo namreč od 200 do 250 svinj, imajo tudi 40 glav živine ter obdelujejo 60 hektarjev zemlje. »Že deset let je prevzemnik zet Zlatko, vendar mu z ženo še vedno pri vsem priskočiva na pomoč in mu tudi svetujeva, ko je to potrebno. Časa za časopis je zato manj, ga pa vseeno prelistam ob zajtrkih in ob večerih, ko vsi sedemo za skupno mizo,« je rekel naš naročnik.

Pozimi, ko je dela na kmetiji manj, ga tudi 70-letni Jože prebere v celoti, najraje se ustavi pri športu, zanima ga predvsem Mura, obvezno pa pregleda tudi male oglase in osmrtnice. »Žena pa ga pogleda takoj, ko ga poštar prinese. Tudi prebira ga veliko več kot jaz,« prizna kmetovalec.

Časopis bodo, kot je še povedal, pri hiši ohranili tudi v prihodnje. »Spleta, kjer je prav tako vse objavljeno, ne spremljava, še vedno imava raje časopis v fizični obliki. Čeprav izhaja le enkrat tedensko, so vedno zajete vse aktualne informacije, prav tako nikjer drugje ne moremo prebirati toliko poglobljenih lokalnih stvari, kot v Vestniku, zato ga bomo vsekakor imeli še naprej,« je še rekel Jože Kuzmič.

naročnik-meseca, jože-kuzmič, šalamenci
Damjana Nemeš
Vestnik bodo ohranili tudi v prihodnje.

vestnikov-naročnik jože-kuzmič