vestnik

(Vestnikov naročnik meseca) Dokler bo živ, se mu ne bo odrekel

Damjana Nemeš, 31. 10. 2023
Damjana Nemeš
Albert Matiš je na Vestnik naročen že 25 let.
Aktualno

Albert Matiš je na časopis naročen že več kot dve desetletji, brati ga je začel kot otrok

Albert Matiš iz Lemerja časopis Vestnik prebira že od otroštva. Spominja se, da so bili nanj naročeni že na domačiji v Kuzmi, najprej je bila naročnica njegova stara mama, po njeni smrti pa njegova mama. Že takrat se je navdušil nad vsebinami in jih tudi redno bral, to navdušenje ga spremlja še danes. »Ko sva z ženo v Lemerju zgradila hišo in se sem preselila iz Murske Sobote, sem Vestnik naročil tudi sam. Od tega je sedaj že 25 let,« pove naš naročnik.

Pomurskega tednika je vajen, zato se nikoli ni odločil za drug časopis, čeprav ponudb za to ni manjkalo. »Pred dvema letoma sem se upokojil, prej sem delal v Avstriji. Vsakič, ko sem se po celem tednu vrnil domov, sem bil vesel, da sem lahko vzel v roke domači časopis. Takrat sem prebiral samo tisto, kar me je zanimalo, saj zaradi obveznosti ni šlo drugače. Ob koncih tedna je bilo treba kaj postoriti v hiši in okrog nje. Sedaj, ko sem upokojen in imam res veliko časa, pa ga preberem v celoti,« poudari.

naročnik-meseca, albert-matiš, lemerje
Damjana Nemeš
Albert Matiš

Najbolj ga zanimajo aktualne teme in kronika, na spletu novic ne prebira. »Veliko bolj mi je všeč, če lahko časopis vzamem v roke, če ga lahko listam in strani dejansko občutim. Ne ustreza mi brskanje po spletu.«

Časopis pri Matiševih prebirajo vsi člani družine, poleg Alberta še njegova žena ter sin in snaha, le vnukinja ne, saj je za to še premajhna. »Seveda pa upam, da se bo, ko bo nekoliko večja, tudi ona navdušila nad njim,« je še dodal naročnik Vestnika, ki je zadovoljen z vsebinami, ki jih časopis tedensko ponuja. »Ne vidim razloga za kakršne koli spremembe. Časopis ima dolgoletno tradicijo, s svojimi raznolikimi vsebinami se dotika življenja vseh Pomurcev in tak mora tudi ostati. Dokler bom živ in ga bom zmožen prebirati, se mu ne bom odrekel,« je sklenil Albert Matiš.

albert-matiš naročnik-meseca vestnikov-naročnik