vestnik

(VESTNIKOVA OSEBNOST POMURJA 2023) Predstavljamo Majo Prettner

Vestnik.si, 28. 3. 2024
vestnik.si
VOP 2023.
Aktualno

Naša medijska hiša tudi letos izbira Vestnikovo osebnost Pomurja minulega leta. V uredništvu smo izbrali sedem kandidatov, ki s svojimi dejanji življenje Pomurcev v lokalnem okolju ali drugod spreminjajo na bolje. Nekateri z glasbenim, kulturnim in športnim udejstvovanjem, drugi z nesebično pomočjo in povezovalnim duhom, vsi pa s trdim delom na svojem področju. Vsak dan bomo predstavili enega, danes je na vrsti Maja Prettner.

Prekmurska režiserka, ki je po študiju ostala v prestolnici, že leta piše scenarije in režira filme, oddaje, nadaljevanke in snema avtorske filme. Tudi v zadnjem dokumentarnem filmu se je lotila nevsakdanje teme, ženske na tradicionalno moškem položaju. V ospredje je postavila evangeličansko duhovnico, ki je bila na pomembnem življenjskem razpotju. Z Duhovnico je na slovenskem filmskem festivalu prejela vesno za najboljši film po izboru občinstva.

Glasujete lahko do 18. aprila preko glasovnice v časopisu ali na https://vestnik.svet24.si/osebnostleta. Z oddanim glasom boste sodelovali v žrebanju za vikend paket v Termah Banovci s polpenzionom za dve osebi.

vestnikova-osebnost-pomurja kandidat predstavitev glasovanje