vestnik

(VESTNIKOVA OSEBNOST POMURJA) Predstavljamo Leona Novaka

Vestnik.si, 5. 3. 2022
Nataša Juhnov
Leon Novak
Aktualno

Tudi letos izbiramo Vestnikovo osebnost Pomurja. V uredništvu smo izbrali osem kandidatov, ki s svojimi dejanji življenje v lokalnem okolju spreminjajo na bolje. Vsak dan vam bomo predstavili enega, vi pa lahko glas svojemu favoritu oddate do 15. marca.

Osmi kandidat je Leon Novak, škof Evangeličanske cerkve na Slovenskem in duhovnik Evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota, ki je po skoraj stotih letih dal pobudo za obuditev ekumenskih sprehodov verskih voditeljev po mestu. S tem je javnosti v časih, ki precej razdvajajo, pokazal, da je mogoče živeti složno in povezovalno. Na strpnost vseskozi opozarja tudi v nagovorih. V cerkveni občini poleg tega dajejo velik poudarek humanitarni dejavnosti.

Glasujete lahko do 15. marca na https://vestnik.si/osebnostleta ali preko glasovnice v časopisu. Z oddanim glasom pa boste sodelovali v nagradnem žrebanju za kosilo v dvoje na domačiji Marof. 

Kdo je zmagal v izboru, bo znano 17. marca na vestnik.si in v časopisu Vestnik. Dobitnika nagrade bomo razglasili en teden kasneje.

vestnikova-osebnost-pomurja kandidati izbor leon-novak
Kaj zdaj berejo drugi