vestnik

Volilna napoved: Še vedno premočno vodi SDS. Bo tudi SNS v parlamentu? 

A. B., 31. 5. 2018
Aktualno

Janševa SDS okrepila vodstvo, prvič od začetka merjenj za Večer je SD druga. LMŠ še naprej pada, Levica je trenutna peta stranka. Četrta je SMC z nekaj manj kot desetimi odstotki podpore. 

Po tokratni volilni napovedi, ki jo povzemamo po Večeru, in jo je za Večer in Dnevnik pripravila Ninamedia, v volilni napovedi še naprej vodi SDS (26,1 odstotka). Na drugo mesto se je prebila SD (12,8), LMŠ je tretjem mestu z 11,5 odstotka, z 9,8 odstotka pa je četrta SMC.Levica (8,3 odstotka) je ta trenutek peta najmočnejša stranka, sledita ji Desus (7,9) in NSi (7,3).
Najnovejša volilna napoved poleg tega že širi nabor možnih strank, ki bi lahko vstopile v parlament, poroča Večer. SLS ima 3,8 odstotka podpore, kar je največ doslej. Za njimi je s 3,4 odstotka Jelinčičev SNS, Stranka Alenke Bratušek pa ima 3,2 odstotka podpore v tej volilni napovedi.

2ddda7c9aded58f8faea04cf40194361
Andrej Petelinšek
Tudi letošnje volitve bi lahko krojili za zdaj še neopredeljeni volivci.

Kot še napovedujejo pri časniku, bo tudi letošnje volitve, kot kaže, krojila "stranka neopredeljenih". Za te volivce je težko oziroma nemogoče napovedati, kako se bodo v zadnjih urah kampanje obrnili oziroma odločili.

Tit Košir
Kdo bo sedel v parlamentu, bo znano 3. junija. 
volitve napovedi sds janez janša
Kaj zdaj berejo drugi