vestnik

(VREME) V Prekmurju bo zapihal južni veter, prihajajo deževni dnevi

Vestnik.si, STA, 29. 11. 2023
Adriana Gašpar
Pred nami so oblačni dnevi.
Aktualno

Popoldne bo na zahodu oblačnost pričela naraščati, na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo od juga postopno dvigala in bo popoldne med 1500 in 2000 metri nadmorske višine. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severu od 1 do 5, v južni Sloveniji pa od 6 do 12 stopinj Celzija.

"Močan jugozahodni veter, ki bo pihal v višjih legah, bo v petek čez dan prepihal tudi nekatere nižine in nam prinesel zelo visoke temperature za začetek decembra. Na jugovzhodu Slovenije in ob morju se lahko lokalno ogreje vse do 18 stopinj Celzija. Precej hladneje bo v zatišnih legah na severu in severovzhodu Slovenije, kjer bo le okoli 5 stopinj Celzija," napoveduje Rok Nosan iz Meteoinfo.

V noči na soboto se bo meja sneženja od severa pričela spuščati. V soboto bo oblačno z rahlimi padavinami. Po nižinah v notranjosti bo povečini snežilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. "Sneženje po vsej verjetnosti ne bo posebej obilno, saj lahko le tu in tam zapade nekaj centimetrov snega," je še dodal Nosan.

slovenija vreme prekmurje