vestnik

Vrtci in šole ostajajo zaprte vsaj do 18. januarja

STA, Vestnik.si, 7. 1. 2021
Jure Zauneker
Šolanje na daljavo
Aktualno

Vlada je v četrtek sklenila, da vrtci in šole ostajajo zaprti vsaj še do 18. januarja. Izjema ostajajo le šole in zavodi za otroke s posebnimi potrebami oziroma šole s prilagojenim programom.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je sicer v zadnjih dneh večkrat napovedala možnost, da bi šole znova odprli za učence prvega triletja, medtem ko bi vsi ostali učenci v šolo odšli postopoma glede na epidemiološko sliko v državi. Razmišljali so tudi o odprtju vrtcev, ki zdaj nudijo le nujno varstvo.

šola, koronavirus, šolstvo, učenje
Nataša Juhnov
Šola. Slika je simbolična.

A je že sredin sestanek premierja Janeza Janše s predstavniki vzgoje in izobraževanja nakazal, da vlada in zdravstvena stroka skorajšnjemu odpiranju nista naklonjena. Po božično-novoletnih praznikih se je namreč epidemiološka slika v državi poslabšala. Janša je zato ocenil, da je razumno, da se z odpiranjem počaka, da se val okužb, ki je posledica praznikov, umiri.

Od sobote bo mogoče prehajati mejne prehode in kontrolne točke z negativnimi tako PCR kot hitrimi testi, na meji pa ne bo več testiranja. Javni potniški promet ostaja odprt v omejenem obsegu, z jutrišnjim dnem pa je po celotni državi prepovedana uporaba žičniških naprav. Uporaba žičniških naprav je dovoljena le profesionalnim športnikom za izvedbo tekem in treningov.

koronavirus šola vrtec
Kaj zdaj berejo drugi