vestnik

Z Vestnikom tudi Pen. Te vsebine prinašata

Vestnik.si, 25. 1. 2024
Vestnik.si
Nova številka Vestnika.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

Še naprej spremljamo potek dogodkov v gornjepetrovskem podjetju Moda Mi&lan, kjer so delavcem ta teden izročili odpovedi. Pišemo, da Zavod za zaposlovanje poizveduje po možnostih za zaposlitev pri drugih delodajalcih. Zaposlitev so v večjem številu izgubile delavke, ki jim do izpolnitve pogojev za upokojitev manjka le nekaj let. In čeprav lahko ta čas prebijejo z uveljavljanjem denarnih nadomestil in denarnih pomoči, to za njihovo prihodnost ni najboljša rešitev. 

Brali boste lahko o kruti usodi, ki je doletela štiričlansko družino Baranja iz Zenkovec. Sedmošolec je zbolel za redko vrsto raka, povrhu sta starša pri severnih sosedih izgubila službi. V Pomurju tako načrtujejo kar nekaj prireditev, kjer bodo zanje zbirali prostovoljne prispevke. 

Objavljamo intervju z vodjo opozicije Janezom Janšo, spregovoril je o aktualni politični situaciji, sodelovanju s strankami leve sredine in o Anžetu Logarju. Izvedeli boste še, katere programe so razpisale pomurske srednje šole za prihodnjo šolsko leto, poročamo pa tudi o tem, da je Pomurje ostalo brez veledrogerista

Z Vestnikom je danes izšla še priloga Pen. V temi meseca smo obdelali dve načrtovani reformi na energetskem prehodu, pripravili smo intervju z Manjo Klemenčič, ki je profesorica na prestižni univerzi Harvard, ter s psihologinjo Nušo Farič, ki deluje na enem od inštitutov v Edinburgu. 

Vestnik nova-številka 25.-januar