vestnik

Z zapestnicami prijateljstva proti nestrpnosti in diskriminaciji

Vestnik.si, 19. 10. 2022
Damjana Nemeš
Na Osnovni šoli Beltinci so v tem šolskem letu zagnali projekt Zapestnice prijateljstva.
Aktualno

Od začetka letošnjega šolskega leta poteka na Osnovni šoli Beltinci poseben dobrodelni projekt Zapestnice prijateljstva, s katerim želijo ozaveščati o strpnosti, sprejemanju različnosti in nediskriminaciji.

Namen projekta, katerega idejna vodja je tamkajšnja učiteljica Janja Žalik Jerebič je, da bi sodelujoči spletli 19 tisoč zapestnic iz volne ali prejice. Zakaj to število? "Približno toliko otrok se rodi v Sloveniji vsako leto. Naj se rodijo v strpen in prijateljski svet," je pojasnila Žalik Jerebičeva. 

K sodelovanju pri projektu vabijo na beltinski šoli različne organizacije, društva, ustanove in šole, saj bodo le na tak način uspeli doseči želeno število. Zbrane zapestnice bodo ob koncu projekta, ki se izteče prihodnje leto aprila, tudi razstavili, nato pa jih predali zavodu Rajhenburške zanke, ki jim bodo vdahnili uporabno vrednost. 

Kako lahko sodelujete? Spletite zapestnico, nato pa jo skupaj z imenom ali nazivom organizacije, šole ali društva ter s krajem in starostjo ustvarjalcev pošljite na naslov Osnovna šola Beltinci, Panonska ulica 35 b, 9231 Beltinci, s pripisom Zapestnice prijateljstva. Te bodo zbirali do 1. aprila 2023. 

Več o projektu pa v eni od naslednjih številk Vestnika. 

oš-beltinci zapestnice-prijateljstva