vestnik

Za podjetje v Odrancih likvidacija

Majda Horvat, 18. 9. 2023
Majda Horvat
Podjetje posluje trinajsto leto, od tega osem let v novih prostorih, ki so jih lastniki zgradili v poslovni coni v Odrancih.
Aktualno

Delavcem podjetja Nov Dom A.V. danes sklepe o enomesečnem odpovednem roku.

Italijanski lastnik podjetja v Odrancih Nov Dom A. V. je 12. septembra sprejel sklep o likvidaciji družbe. Delavci, teh je zdaj 37, naj bi danes prejeli v podpis sklepe o enomesečnem odpovednem roku. O nameri lastnika, da bo za družbo začel postopek likvidacijo, so zaposleni izvedeli v četrtek, 14. septembra, torej na dan objave sklepa o likvidaciji na uradnih strani Ajpes.

Kot razlog za likvidacijo družbe in ustavitev proizvodnje usnjenih izdelkov je edini lastnik, to pa je  družinsko podjetje Artigiani Veneziani, navedel prenehanje potreb oziroma spremembo pogojev za opravljanje dejavnosti, za katero je bila družba ustanovljena.

novdom23
Majda Horvat
Pred osmimi leti so italijanski lastniki za svojo proizvodnjo odprli nov proizvodni obrat in zanj napovedovali uspešno poslovanje ter rast.

Upniki lahko zdaj uveljavljajo terjatve do družbe v roku 30 dni.

Podjetje posluje trinajsto leto, od tega osem let v novih prostorih, ki so jih lastniki zgradili v poslovni coni v Odrancih. Ob preselitvi proizvodnje iz starih prostorov v Žižkih na novo lokacijo, je Nov Dom A. V. zaposloval 73 delavk in delavcev, še leta 2019 jih je bilo okrog 80, potem se je njihovo število začelo zmanjševati. Prvič je bil postopek likvidacije družbe uveden maja 2020, vendar so ga lastniki avgusta 2022 preklicali.

Kakšna bo zdaj usoda proizvodnje delavcem ni znano.

nov-dom-a.v. likvidacija odranci italijanski-lastnik