vestnik

Za pust menjali maske 

Marina Vrbnjak, 22. 2. 2019
Marina Vrbnjak
Del ekipe Rastišče: (od leve) Maja Prislan, Katja Recek, Denis Kerec, Natalija Borko, Nika Škof in Tadej Pirc.
Aktualno

Da bi ponudili alternativo žalostnemu valjanju pustnih mask, kostumov in pripomočkov po omarah ter olajšali iskanje popolne šeme za letos, je iniciativa Rastišče v Mladinskem centru v Gornji Radgoni organizirala izmenjevalnico in izdelovalnico pustnih mask.

Pustne maske so oblačila, ki so pogosto nošena le enkrat


Izmenjava oblačil se tokrat ni odvila prvič, je bila pa prvič tematska in zato še posebej barvita. Pustne kostume, dodatke in raznorazne pripomočke, ki so čisti in še uporabni je ekipa pri vhodu prevzela in razporedila po Izmenjevalnici. Vsak, ki jih je obiskal je lahko domov odnesel kar rabi, ne glede na količino oblačil, ki jo je prinesel. »Kosov, ki jih prineseš, ne štejemo, niti tistih, ki jih odneseš,« nam je povedala Nika Škof. Tako so med 17. in 19 uro izmenjevali kostume, maske, lasulje, nakit in vse ostale pustne pripomočke za vse starosti, spole in oblike. Pripravili pa so tudi t. i. izdelovalniški kotiček, kjer so izdelovali naravi prijazne pustne konfete in maske. Njihova članica iniciative Maja pa je poskrbela za pustne poslikave obraza.


Zakaj so se odločili za izmenjevanje?
»Ker je odgovorno do planeta in soljudi. Ker je prijazno do narave in vsega živega v njej. Ker izmenjava pripomore k zmanjševanju količine tako tekstilnih kot drugih odpadkov. Vzpodbuja pa tudi ustvarjanje novih vezi med ljudmi, ki smo tukaj za to, da med seboj delimo kar in kadar lahko,« so jasni pri Rastišču. Pustnim kostumom in maskam so tako podarili več kot en večer življenja.

0033686aa348fd177edc539b378186c1
Marina Vrbnjak
Pripravili pa so tudi t.i. izdelovalniški kotiček kjer so izdelovali naravi prijazne pustne konfete in maske.


2d94f96b85bdc74835d4957bca79a29b
Marina Vrbnjak

2a70f60e5190f23c3fa1e0f7a16fd1da
Marina Vrbnjak

Marina Vrbnjak
Maja, članica iniciative Rastišče, je poskrbela za pustne poslikave obraza.
izmenjevalnica Gornja Radgona izmenjevalnica oblačil rastišče