vestnik

Za uslugo zahteval denar?

A. B., 12. 4. 2018
Aktualno

Nekdanji uslužbenec toži murskosoboški finančni urad, ki ga je odpustil zaradi domnevnega izsiljevanja davčnega dolžnika. Robert Kljajić v svoji izpovedi popolnoma drugače, kot na sodišču govori njegova domnevna žrtev.   

Na delovnem sodišču v Murski Soboti Robert Kljajić, nekdanji uslužbenec murskosoboškega finančnega urada, ki toži donedavno delodajalko Finančno upravo Republike Slovenije (FURS), skuša dokazati, da so ga nezakonito vrgli iz službe. FURS je Kljajića odpustila z očitkom, da je kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja. Nekdanji davkar je namreč osumljen korupcijskega kaznivega dejanja, preganja pa ga specializirano državno tožilstvo, pristojno za pregon najhujših oblik kriminala.

Kazenska zadeva je zdaj v fazi preiskave na mariborskem okrožnem sodišču. Kljajića so sicer 13. julija 2016 v križišču Gregorčičeve ulice in Ulice arhitekta Novaka v Murski Soboti v spektakularni akciji policisti zasačili prav sredi domnevnega kaznivega dejanja, ko naj bi bil izsiljeval enega od davčnih dolžnikov. Sojenje na delovnem sodišču pa se še nadaljuje. Kljajić trdi, da ni ravnal narobe.
fums sodišča policija