vestnik

Začel se je 29. poletni glasbeni tabor Glasbene mladine Slovenije

Vestnik.si, 12. 7. 2023
Arhiv Glasbene mladine Slovenije
Poletni glasbeni tabor 2023
Aktualno

Pripravili bodo tudi tri koncerte

Glasbena mladina Slovenije letos pripravlja že svoj 29. poletni glasbeni tabor, ki bo ponovno združil mlade glasbenike – osnovnošolce, srednješolce in študente z vseh koncev Slovenije. Od leta 2013 so tabori redno v Murski Soboti (z izjemo leta 2020, ko so ga zaradi korone odpovedali), pripravljajo ga v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Glasbeno šolo Murska Sobota. Glasbena mladina Slovenije sicer pripravlja poletne glasbene tabore že od leta 1976, potekali so v Seliščih, v Vidmu ob Ščavnici, Velenju, Kopru, Dolenjskih Toplicah, Gorenju nad Zrečami in Izoli, udeležilo pa se jih je čez tisoč mladih glasbenikov iz Slovenije in tujine.
Letos so v Mursko Soboto povabili mlade skladatelje, harmonikarje, pevce in violiste, ki bodo ustvarjali pod mentorskim vodstvom profesorjev Dušana Bavdka in Nenada Firšta (kompozicija), Luke Juharta (harmonika), Tatjane Vasle (petje) in Maje Rome (viola).
Z intenzivnim delom so začeli včeraj, tudi letos jim je svoje prostore ponudila Glasbena šola Murska Sobota. Ob tem pa bodo pripravili tudi tri zaključne koncerte udeležencev tečajev, ki bodo v soboto, 15., nedeljo, 16., in ponedeljek, 17. julija, ob 19.30 uri v Glasbeni šoli Murska Sobota.
glasbeni-tabor glasbena-mladina-slovenije