vestnik

Začela se je 13. Srebrna žogica Lendave

Tomo Köleš, 20. 4. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

Badminton klub Mladost je organizator že 13. mednarodnega tekmovanja za mlade Srebrna žogica Lendave. Letošnje se udeležuje 174 nastopajočih iz 9 držav.

Badmintonisti prihajajo iz Slovenije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške, Romunije, Srbije in prvič tudi iz Izraela. Tekmovanje poteka v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19 s tekmami posamično in v dvojicah.

130 let PGD Moravske Toplice

(FOTO) Moravskotopliški gasilci so se ob 130. obletnici poklonili preminulim članom

Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice letos praznuje 130. obletnico, zato so obeležitev častitljivega jubileja raztegnili na dva dni. Minuli četrtek je bil tako v znamenju prvega dela obeležitve visoke obletnice, v katerem so se v prvi vrsti poklonili pokojnim članom. Člani moravskotopliškega gasilskega društva in kolegi iz ostalih društev v občini so se tako zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom in se odpravili na bližnje pokopališče, kjer so položili venec pred spominski grob, ki krasi pokopališče v Moravskih Toplicah že od leta 2016. Mašo in bogoslužje sta darovala duhovnik moravskotopliške evangeličanske cerkve Primož Kumin in katoliški župnik Andrej Lažeta, ki vodi župniji v Martjancih in Bogojini. Po svečani položitvi venca so se odpravili nazaj v gasilski dom, kjer so opravili še svečano sejo s podelitvijo zahval društvom iz velike moravskotopliške gasilske zveze, ki združuje kar 28 prostovoljnih gasilskih društev, zaslužnim članom in ostalim podpornikom, predstavljena pa je bila tudi kronika društva, ki jo je prebrala Ajda Šebjanič. Na svečani seji so spregovorili še predsednik društva Štefan Cmor, predsednik domače zveze Dušan Grof, podžupan Sašo Koca in Suzana Deutsch, namestnica poveljnika moravskotopliškega štaba civilne zaščite. Kot je v nagovoru izpostavil Cmor, imajo ob visokem jubileju tri želje za prihodnost: vključitev čim več mladih operativcev, nadaljnja posodobitev opreme in podpora lokalne skupnosti. V društvu danes sicer deluje 136 članov, od tega jih je kar 56 pripadnic ženskega spola. Zaključna prireditev ob 130. obletnici bo to soboto, in sicer s svečano povorko, slovesnostjo in razvitjem novega prapora. Po svečanem delu sledi zabava s skupino Blue Planet v Športnem parku Moravske Toplice na Dolgi ulici, kjer domuje Športno društvo Moravske Toplice. Fotografije prvega dne 130. obletnice PGD Moravske Toplice je zbral Rok Šavel.960930a865e73cd7d856818cfde00d29
Nataša Juhnov
Tekmovalci prihajajo iz devetih držav.


Letošnja Srebrna žogica se je pričela v petek, 20. aprila, ob 15. uri, in je trajala do poznega večera. Nadaljuje se v soboto, 21. aprila, ob 9.30 in enako tudi v nedeljo, 22. aprila, ko so na sporedu še zaključni dvoboji. Finala bodo od 12. ure dalje. Za domači klub nastopa 18 predstavnikov.

db5552f5a937de0c9dc97d149b47ccf3
Nataša Juhnov
Mladi badmintonisti bodo v Lendavi tekmovali do nedelje.

badminton 13. Srebrna žogica Lendave lendava