vestnik

Začenja se teden pisanja z roko, pobudi so se pridružile tudi pomurske šole

Vestnik, 18. 1. 2021
Arhiv
Tednu pisanja z roko se vsako leto pridružijo tri osebnosti, ki s svojimi rokopisi spodbujajo pisanje na roko.
Aktualno

Šesto leto zapored poteka v organizaciji Društva Radi pišemo z roko in ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda za šolstvo RS ter nekaterih slovenskih podjetij vseslovenska akcija Teden pisanja z roko.

Letos se je tednu pisanja z roko, ki bo potekal od danes pa do 22. januarja, pridružilo več kot dvesto osnovnih in srednjih šol, domov za starejše, ljudskih univerz in knjižnic. Pobudi so se pridružile tudi nekatere pomurske osnovne šole, med drugim tudi Osnovna šola III Murska Sobota, Osnovna šola Apače, Osnovna šola dr. Antona Trstenjaka Negova, Osnovna šola Kapela in Osnovna šola Sveti Jurij ob Ščavnici. 

teden pisanja z roko
Društvo Radi pišemo z roko
Začenja se teden pisanja z roko.

Teden pisanja z roko je namenjen ozaveščanju o pomenu pisanja z roko nasproti tipkanju na tipkovnico, čeprav je to v lanskem letu postal dominanten način pisanja. 

51059185_2019210448147347_2576799237354291200_n
Arhiv
Tednu pisanja z roko se vsako leto pridružijo tri osebnosti, ki s svojimi rokopisi spodbujajo pisanje na roko.

Osrednja tema letošnjega tedna je Pišem pismo prijatelju, društvo Radi pišemo z roko pa vsako leto izbere tudi tri osebnosti, ki s svojimi rokopisi spodbujajo pisanje z roko. Letos so to postali zdravnik Erik Brecelj, kolesar Tadej Pogačar in režiserka Urša Menart. 

teden-pisanja-z-roko društvo-pišemo-z-roko