vestnik

Do sredine septembra zaprt priključek Murska Sobota

Vestnik, 14. 8. 2020
Nataša Juhnov
Avtocesta
Aktualno

Priključek bo zaprt od torka do sredine septembra.

Na pomurski avtocesti bo zaradi gradbenih del od torka, 18. avgusta, do predvidoma ponedeljka, 14. septembra, zaprt priključek Murska Sobota proti Mariboru. Obvoz bo urejen čez priključek Lipovci. V tem času bo zaprt tudi bencinski servis.

Gradbena dela na priključku Lipovci še potekajo

Po podatkih Prometno-informacijskega centra je trenutno zaradi gradbenih del na priključku Lipovci zaprt izvoz z avtoceste in uvoz nanjo proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci pa je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.

Dars priključka Murska Sobota in Lipovci obnavlja v okviru štirimesečnega projekta, v katerem državno podjetje ureja 11,2 kilometra dolgih smernih vozišč na pomurski avtocesti. 

Obnova cestišča in objektov je po pojasnilih Darsa potrebna zaradi zagotovitve boljših pogojev za varen in tekoč promet ter zaradi zaustavitve propadanja voziščne konstrukcije in podaljšanja njene življenjske dobe. V večjem delu bodo izvedli nadgradnjo zgornjih obrabnih plasti asfalta. Prav tako bo izboljšan in preurejen sistem odvodnjavanja, urejene bodo bankine, obnovljena bo prometna signalizacija in zamenjane varnostne ograje. Na območjih, kjer nadgradnja obstoječega vozišča ne bo možna, bo potrebna menjava obstoječe asfaltne plasti z novimi. Dela izvaja konzorcij podjetij Pomgrad in VOC Celje, vrednost pogodbenih del pa znaša 12,6 milijona evrov brez DDV.

dars pomurska-avtocesta zapora delo-na-cesto