vestnik

Zaradi okužb in preštevilčnih karanten sta ti šoli prešli na pouk na daljavo

M. Ha., 19. 1. 2022
Nataša Juhnov
Gimnazija Murska Sobota
Aktualno

Z današnjo spremembo odloka bo v prihodnje izvajanje pouka v šolah lažje

Z okrožnico ministrstva za izobraževanje, ki so jo šole prejele 6. januarja, je bilo le-tem omogočeno, da v primeru nezmožnosti zagotavljanja izvajanja pouka v šolah zaradi okužb s koronavirusom ali karanten preidejo na pouk na daljavo, in sicer za največ deset delovnih dni, o čemer odloči ravnatelj posamezne šole.

To sta v tem tednu storili dve pomurski šoli, in sicer Dvojezična osnovna šola I Lendava in Gimnazija Murska Sobota. DOŠ I Lendava je od ponedeljka, 17. januarja, izobraževanje na daljavo odredila za vse učence od 6. do 9. razreda. To se bo izvajalo do vključno petka, 21. januarja. V karanteni sta poleg omenjenih razredov tudi dva oddelka 4. razreda. Za učence od 1. do 5. razreda se sicer izvaja pouk v šoli. 

murska-sobota, šolanje-na-daljavo
Jure Zauneker
Šolanje na daljavo

Na Gimnaziji Murska Sobota se od ponedeljka, 17. januarja, do vključno četrtka, 20. januarja, na daljavo izobražujejo vsi oddelki. Kot je povedal ravnatelj Roman Činč, so se primarno za izobraževanje na daljavo odločili zaradi številčnih karanten in ne tolikšnega porasta okužb. "Težava je v načinu odrejanja karanten. Gimnazijski predmetnik je nastavljen tako, da se dijaki iz različnih oddelkov združujejo pri izbirnih predmetih, zato je že ob eni potrjeni okužbi moralo veliko dijakov iz različnih oddelkov v karanteno. Menim, da je pouk na daljavo boljša rešitev v primeru, da je npr. le deset dijakov enega oddelka v šoli, dvajset pa jih je doma. Ravno zato smo odredili štiridnevno izobraževanje na daljavo, da pridemo s karantenami 'na čisto', saj bo s spremembo odloka, ki začne veljati danes, v prihodnje lažje." Spomnimo: od danes zaposleni v šolah in učenci, dijaki ter študenti ob visoko tveganem stiku z okuženo osebo v šoli ne bodo več poslani v karanteno, temveč se bodo sedem dni testirali. 

gimnazija-murska-sobota doš-i-lendava karantene šole
Kaj zdaj berejo drugi