vestnik

Zastoji na štajerski in primorski avtocesti

Vestnik.si, STA, 24. 6. 2023
Sašo Švigelj / M24
Na prvi počitniški konec tedna na nekaterih cestah po državi že nastajajo zastoji.
Aktualno

Na prvi počitniški konec tedna na nekaterih cestah po državi že nastajajo zastoji. Na štajerski avtocesti je gneča pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja ter pred predorom Jasovnik proti Celju zaradi prometne nesreče. Gost promet je tudi na primorski avtocesti med Ljubljano in Vrhniko, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Na štajerski avtocesti je zaradi delovne zapore gneča pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja, zamuda znaša od ene do dve uri. Gneča nastaja tudi na vzporedni regionalni cesti med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru, na mariborski vzhodni obvoznici pred Dragučovo proti Šentilju, in na cesti Zgornja Kungota-Gradiška.

Na gorenjski avtocesti je pred priključkom Jesenice vzhod oziroma Lipce proti Ljubljani zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas. Zamuda pri vožnji po avtocesti od Jesenic proti Bledu znaša 15 minut. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg do enega kilometra. Gneča je tudi na cesti Lesce-Bled.

Gneča je na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki, zamuda znaša 10 minut.

Zastoji so tudi na na cesti Dragonja-Šmarje-Koper v obe smeri, do daljšega čakanja prihaja zaradi okvare avtobusa, ter na cestah Izola-Jagodje in Lucija-Strunjan.

Zjutraj je na štajerski avtocesti gneča nastajala tudi zaradi prometne nesreče, zaradi katere je bil v predoru Jasovnik proti Celju zaprt prehitevalni pas.

Kot opozarjajo na prometno-informacijskem centru, je danes pričakovati zelo visoko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški, zaradi delovne zapore pa so zastoji pričakovani tudi na območju razcepa Dragučova na štajerski avtocesti.

Na Policijski upravi Kranj so ob napovedanem gostem prometu ta konec tedna predvsem opozorili na možnost zastojev na gorenjski avtocesti in na cestah proti in v turistično-izletniških krajih.

promet sta