vestnik

Imate stvari, ki jih več ne potrebujete? Zaživela je nova platforma, kjer jih lahko podarite

I.B., 17. 11. 2019
Pixabay
Oddate lahko stvari, ki jih več ne potrebujete. Na ta način pa lahko pomagate drugim.
Aktualno

Na svetovnem spletu se je konec oktobra pojavila platforma DingDong.si, ki je namenjena podarjanju stvari, ki jih več ne potrebujemo.

Marko Pavlak, eden od ustanoviteljev platforme, pravi, da je to rešitev za okolje, za trenutno stanje potrošniške družbe in za marsikatero stisko, ki nastane, ko si ne moremo privoščiti novih igrač ali oblačil. 

Spletno mesto omogoča, da nekomu podarimo izdelek, ki ga več ne potrebujemo. V zameno pa si lahko izberete izdelek, ki ga ponuja kdo drug. Strošek, ki se pri tem pojavi, je le strošek dostave. "Darovalec, ki želi podariti izdelek, ga naloži na DingDong.si, prevzemnik, ki želi prevzeti artikel, pa ga označi za prevzem," pojasnjujejo ustanovitelji, ki kot pomemben dejavnik izpostavljajo tudi to, da uporabniki niso omejeni na bližnjo okolico. "Če nekdo na Štajerskem več ne potrebuje otroškega kolesa, ga le doda na platformo, in že čer par dni ima to kolo novega lastnika na Primorskem." 

"DingDong je naš odgovor na pereča vprašanja današnjega časa. Če so generacije pred nami znale deliti in si pomagati, danes pogosto ostajamo sami s svojimi potrebami. Z novim spletnim mestom ustvarjamo skupnost, ki si medsebojno pomaga in s tem pomembno prispeva k zmanjšanju zavrženih stvari," še pravijo in dodajajo, da s podarjanjem nekomu lahko prihranimo denar, dobrinam pa povečamo življenjsko dobo. 

dingdong, podarjanje stvari
DingDong
Platforma za podarjanje stvari deluje od oktobra.

Kaj vse lahko podarite?

Od oblačil, šolskih pripomočkov, igrač, športnih rekvizitov, družabnih iger do modnih dodatkov in drugih stvari.

Ustanovitelji pa še poudarjajo, da je spletno mesto lahko dobrodošlo tudi ob decembrskih praznikih: "Prav vsi smo lahko božički in vsi si tukaj lahko izberemo svoje darilo."

ding-dong podarjanje-stvari