vestnik

(Zdravstveni dom Murska Sobota) Nadzidek bo za nove ambulante

Majda Horvat, 8. 10. 2022
Nataša Juhnov
Nadzidek bo dobila osrednja stavba Zdravstvenega doma Murska Sobota.
Aktualno

Gradbeno podjetje Pomgrad bo gradilo dodatne prostore za potrebe Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota. Pogodbo o nadzidavi objekta, kjer delujejo splošne ambulante, sta podpisala soboški podžupan v opravljanju funkcije župana Zoran Hoblaj in član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač, dogodku pa je prisostvovala tudi direktorica ZD Murska Sobota Edith Žižek Sapač.

Z nadzidavo dela objekta bodo pridobili 720 kvadratnih metrov neto površine, porabili jo bodo za ureditev desetih splošnih in petih referenčnih ambulant, skupnih prostorov, sanitarij za obiskovalce in zaposlene, arhiva in čakalnice. V sklopu nadzidave se bo izvedlo tudi povišanje jaška za dvigalo za dostop gibalno oviranih oseb. Vrednost gradbenih del je 2,1 milijona evrov z DDV,sredstva v višini 896 tisoč evrov bo zagotovila država, preostalih 1,2 milijona evrov pa murskosoboški ZD. Gradnja bo dokončana predvidoma oktobra prihodnje leto.

Naložbo je Mestna občina Murska Sobota (MOMS) prijavila na razpis ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva za leti 2022 in 2023, ki je bil objavljen 19. januarja letos. Nanj je prispelo 52 vlog, pet tudi iz Pomurja, in sicer za gradnjo dveh prizidkov pri ZD Lendava, obnovo zdravstvenih postaj v Črenšovcih in Turnišču ter gradnjo dodatnih prostorov za potrebe ZD Murska Sobota in ZD Gornja Radgona.


ZD Murska Sobota je imel dokumentacijo za načrtovano nadzidavo pripravljeno že pred objavo razpisa, vlogo prijavitelja na razpis pa je prevzela MOMS v soglasju oziroma po pooblastilu preostalih občin soustanoviteljic javnega zavoda.

zd-murska-sobota nadzidek