vestnik

Kupujete stanovanje? Na voljo so nova v Zelenem dvoru v središču Murske Sobote

Oglasno sporočilo, 27. 6. 2023
Imo-real
Zeleni dvor
Aktualno

Ureditev v središču mesta se nadaljuje. Imo-Real sporoča, da je začel s prodajo stanovanj in poslovnih prostorov v Zelenem dvoru.

Zeleni dvor je inovativna stanovanjsko poslovna stavba z notranjim zelenim dvoriščem v središču Murske Sobote, s katero bo mesto pridobilo nova stanovanja in poslovne prostore.

zeleni-dvor, imo-real
Imo-real
Zeleni dvor

Lokacija nepremičnine velja za eno izmed ključnih lastnosti, ki vplivajo na vrednost nepremičnine in to investitor kot eno izmed glavnih lastnosti tudi izpostavlja – bližina vsega, v neposredni bližini na peš dostopu so vse stavbe vsakdanjih opravil (vrtci, osnovne in srednje šole, trgovine, banka, pošta, lekarna, tržnica, kavarne in restavracije, avtobusna postaja, mestni park, zdravstveni dom in druge javne ustanove).

zeleni-dvor, imo-real
Imo-real
Zeleni dvor

Stanovanja v štirih nadstropjih 

V šestih etažah stavbe so predvideni različni programi - v kletni etaži so parkirni prostori, shrambe in arhivi. Vsak parkirni prostor ima predvidene električne vtičnice za počasno polnjenje, na voljo pa bodo tudi hitre polnilnice za avtomobile.

V pritličju so poslovni in tehnični prostori, stanovanja pa so v štirih nadstropjih nad pritličjem. Stavba je zasnovana zaokroženo po obodu parcele z zelenimi površinami v notranjem dvorišču. Te bodo stanovalcem približale izkušnjo narave v mestu, prispevale k kvaliteti bivanja, mikroklimi, varnosti in bodo dostopne izključno stanovalcem.

Zasnova stavbe ponuja ugodne pogoje orientacije stanovanj, saj ima večina stanovanj bivalne prostore obrnjene na jug oziroma zahod, kar zagotavlja najboljšo osvetlitev z dnevno svetlobo.

Od prvega do četrtega nadstropja so na voljo dvosobna, trosobna in štirisobna stanovanja različnih tipov in velikosti – od 50 m2 do 115 m2. Dostop do stanovanj je predviden iz stopniščnega jedra z dvigalom preko pokritih zunanjih hodnikov v predprostor posameznega stanovanja. Stopniščna jedra z dvigali so tri in vsako deluje kot samostojen blok. 

zeleni-dvor, imo-real
Imo-real
Zeleni dvor

Zakaj bi kupili ravno to stanovanje?

Lokacija: Top lokacija -  središče mesta.

Arhitektura: uporabna in brezčasna arhitektura zaradi katere bodo stanovanja dolgoročno privlačna za nakup – investicija ohranja vrednost.

Ekskluzivne energetske rešitve: energetska neodvisnost z izrednim udobjem bivanja (lastna toplotna črpalka, talno gretje, klimatska naprava, rekuperacija bivalnih prostorov).

Cena: zaradi ohranjanja vrednosti in ekskluzivnih energetskih rešitev se pri obratovanju stanovanja vložek investicije povrne hitreje (nizki stroški ogrevanja in hlajenja ter priprave tople sanitarne vode).

Kvalitetna gradnja: Masivna armiranobetonska konstrukcija, toplotno izolativna fasada iz naravnih materialov, velika troslojna okna, višji strop ter izbrani vgrajeni materiali (odlična mikroklima bivanja).

Narava v mestu:edinstven zeleni atrij v središču, namenjen izključno stanovalcem

Odprt bivalni prostor 

Tlorisi stanovanj so moderni in praktični - bivalni del je odprt in povezan ter vsebuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo z dostopom na prostorno ložo. Loža je zasnovana kot zunanja »dnevna« soba, saj je zaradi velikosti primerna za aktivno preživljanje časa zunaj. Iz dnevno bivalnega dela hodnik vodi proti spalnim in servisnim prostorom, kot so spalnica, sobe, kopalnica, wc prostor ter poseben utility oz. tehnični prostor.

V pritličju je predvidenih devet poslovnih prostorov, ki se glede velikosti lahko prilagodijo potrebam uporabnika.

zeleni-dvor, imo-real
Imo-real
Zeleni dvor

Poskrbljeno tudi za vrtičkarje                      

Zeleni dvor bo zelen predvsem zaradi energetske učinkovitosti in ozelenitve znotraj, zunaj in tudi na strehi stavbe – tam so predvidene površine za vrtnarjenje, kjer bodo stanovalci v visokih gredah lahko sredi mesta pridelali lastno zelenjavo ali sadje. 

zeleni-dvor, imo-real
Imo-real
Zeleni dvor

Energetsko varčni 

Na strehi je predviden tudi prostor za sončne panele, s katerimi bodo stanovalci lahko pokrivali del potrošene energije.

S kombinacijo uporabe kakovostnih materialov ter naprednih tehnologij ogrevanja, hlajenja in prezračevanja bo zagotovljena nižja poraba energije in nizki stroški za končnega uporabnika. Vsako stanovanje bo imelo lastno toplotno črpalko za ogrevanje, talno gretje, lasten klimatski sistem za hlajenje, vsaka soba pa bo imela rekuperacijski sistem, ki zagotavlja svež in čist zrak v notranjosti stanovanja ter zvišuje kvaliteto bivanja.

Izjava investitorja: »Gre za enkratno priložnost življenja na vrhunski lokaciji v središču mesta. Vsi, ki iščejo novo energetsko učinkovito stanovanje z lastnim parkiriščem, nizkimi mesečnimi obratovalnimi stroški in si želijo stika z naravo sredi mesta, nas naj čimprej kontaktirajo. Veliko povpraševanja imamo že pred začetkom uradne prodaje.«

Stanovanja bodo vseljiva predvidoma do konca leta 2025. Kontakt preko maila: info@imo-real.si, telefona: 02 534 98 40 ali spletni strani: www.imo-real.si.

Za lažjo predstavo je na voljo tudi kratek predstavitveni video: https://www.youtube.com/watch?v=5yyEuH4goLo

Imo-real
Zeleni dvor
imo-real zeleni-dvor murska-sobota nepremičnine stanovanja prodaja-stanovanj