vestnik

Zjutraj že izvedena prva rezervacija turističnega bona

STA, 19. 6. 2020
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Moravske Toplice, Vivat, kopališča, poletje, turistična sezona, zasedenost hotelov, turizem, sončne pege
Aktualno

Receptorski portal za unovčevanje turističnih bonov od sinoči že deluje, danes zjutraj pa je bila pri enem od turističnem ponudniku že izvedena prva rezervacija bona, so sporočili iz Finančne uprave RS (Furs).

Kot so v sporočilu za javnost še pojasnili v Fursu, vpogled v unovčene bone lahko vsak spremlja preko mobilne aplikacije eDavki.

Turistični boni, za katere bo država skupaj namenila 345 milijonov evrov, so eden od nosilnih ukrepov iz tretjega protikoronskega paketa, ki ga je DZ sprejel konec maja. Prejeli so jih vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Bone, ki so deljivi in jih je mogoče unovčiti v večkratnem znesku, je mogoče za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji koristiti od danes do 31. decembra.

Upravičenci morajo ob prijavi ponudnika storitve obvestiti, da želijo za opravljeno storitev unovčiti bon. Ponudnik nato v Fursov informacijski sistem vnese podatke o upravičencu, Furs pa bo v njem označil unovčenje bona pri upravičencu in zmanjšal njegovo dobroimetje. Vrednost bona v znesku opravljene storitve bo nato izplačal ponudniku storitve.

furs turizem ukrepi koronavirus