vestnik

Znani so nastopajoči na letošnjih Soboških dnevih

Vestnik.si, 13. 5. 2024
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Na novinarski konferenci so predstavili program Poletje v mestu 2024.

Na novinarski konferenci v preddverju Gledališča Park je župan Damjan Anželj skupaj z direktorico Brigito Perhavec ter programsko vodjo Polonco Gjörek iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota predstavil pestro dogajanje v prihajajočih poletnih mesecih, ki nosi ime Poletje v mestu 2024. Anželj je izpostavil, da se tudi letošnje Poletje v mestu obeta s številnimi dogodki, ki jih organizirajo Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, javna zavoda Mikk in RIS Dvorec Rakičan ter številna društva in krajevne skupnosti. Med drugim je omenil, da bo konec maja v Murski Soboti ponovno potekalo mednarodno harmonikarsko tekmovanje, hkrati pa bodo svoje obletnice praznovala tudi prostovoljna gasilska društva Markišavci, Pušča in Rakičan. Prav tako je napovedal regato in prvo tekmovanje v supanju na Soboškem jezeru 1. junija, ob katerem se bo odvilo tudi srečanje obvodnih krajev Slovenije.



unnamed
Mestna občina Murska Sobota
Novinarska konferenca.

Festival Soboški dnevi, na katerem se bo skupno odvilo 24 dogodkov, se bo začel 14. junija z Operno nočjo, ki se letos seli na novo lokacijo s prekrasno grajsko kuliso na grajski ploščadi. Nadaljevalo se bo v petek, 21. junija, ko bodo nastopili Orlek, ki letos obeležujejo 35. obletnico ustvarjanja, prekaljeni rokerji Big Foot Mama ter zasedba Alo!Stari. Soboto, 22. junija, bodo na festivalskem odru zasedli klapa Kampanel, skupina Parni Valjak ter reški glasbenik Urban, frontman skupine Urban & 4. V nedeljo, 23. junija, pa se obeta nastop srbskega glasbenika Relje in skupine Polkaholiki, ki pravijo, da so več kot le narodnozabavna skupina. 

Na festivalu se bodo predstavili tudi mladi glasbeniki z Odprtega odra Gledališča Park, obogateno pa bo tudi s predstavami za otroke in družine ter dvema večeroma stendapa. 24. junija bo z monokomedijo Notranji pir na grajskem dvorišču nastopil Miha Šalehar, 25. junija pa bosta obiskovalce zabavala Žan Papič in Gašper Bergant s predstavo Fejmiči: sama sta najboljša. 



Ob državnem prazniku se bo odvila občinska slovesnost v Gledališču Park, sledila pa bosta večera klasične glasbe in svetovne folklore v evangeličanski cerkvi ter na grajski ploščadi. Zaključek Festivala Soboški dnevi 2024 bo v kulinaričnem duhu s Sočno vilico na Slovenski ulici.



Tudi nebo nad Prekmurjem bo v času Festivala Soboški dnevi pisano in polno balonov. Od 21. do 25. junija se bo namreč na letališču v Rakičanu odvijalo Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni 2024. Uradna otvoritev letošnjega festivala pa bo potekala na glavnem odru v mestnem parku v petek, 21. junija, ob 20. uri.

Na novinarski konferenci je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota razkril program festivalov Soboško poletje in "Skrito" na grajskem dvorišču. Obljubljajo petkove koncerte na Trgu kulture vsak drugi petek v juliju in avgustu, medtem ko se bodo vsi preostali petki v poletnih mesecih koncerti Skritega dvorišča prirejali na samem grajskem dvorišču.

Skupno bo za Poletje v mestu 2024 mestna občina namenila okrog 200 tisoč evrov.

soboški-dnevi poletje-v-mestu murska-sobota koncerti