vestnik

Znani so projekti, ki jih bo s sredstvi participativnega proračuna podprla šalovska občina

Vestnik.si, 15. 12. 2023
Sanja Ulen
Občina Šalovci.
Aktualno

Do roka je prispelo pet vlog.

Občina Šalovci je julija občane obvestila o tem, da bodo ponovno na voljo sredstva v okviru participativnega proračuna, s katerim imajo občanke in občani priložnost in možnost s konkretnimi predlogi prispevati k razvoju, prijetnemu počutju, preživljanju prostega časa ali izgledu kraja. 

V proračunu občine za leto 2023 je bilo za participativni proračun namenjenih 18 tisoč evrov, posamezni predlagani projekt pa je bil lahko finančno ovrednoten do 3 tisoč evrov z davkom na dodano vrednost. 

Do razpisanega roka je prispelo pet vlog za projekte, ki bodo podprti s sredstvi Občine Šalovci. Ti projekti so: prenova sanitarij v vaško-gasilskem domu Markovci, prenova kuhinje v vaško-gasilskem domu Budinci in zamenjava dveh vratnih kril na obstoječih podbojih, ureditev območja pri zvoniku Šalovci, kjer se bo postavila javna infrastruktura (klopi, miza, koš, korita za rože, stojalo za kolesa), postavitev klopce ljubezni pri graničarskem muzejo v Čepincih, s čimer bo območje postalo prepoznavna točka Klopi ljubezni po vsej Sloveniji, ter SREČAnje na tržnici v Šalovcih - tedensko bodo ob nedeljah med 9. in 11. uro na prireditvenem prostoru Volčin v Šalovcih organizirane stojnice z lokalnimi pridelki in izdelki ter z izmenjavo knjig, sadik in oblačil, dogajanje pa bo obogateno s spremljevalnim programom.

občina-šalovci participativni-proračun