vestnik

Zorčič namesto z Golobom na volitve z dvema Prekmurcema, Bratuškova pa se krepi s soboškimi upokojenci

Rok Šavel, 17. 2. 2022
Vanesa Jaušovec
Korpičeva Nedovisna stranka Pomurja pričakuje, da bo na skupni listi lahko prispevala kandidate za pomurske volilne okraje.
Aktualno

Z uradnim vstopom v predvolilno dogajanje je vse bolj vroče tudi na lokalni ravni. Oblikovanje skupnih list in prestopi postajajo del vsakdana.

Med tem, ko je Stranka LIDE predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča dokončno zaključila pogovore o sodelovanju s stranko Roberta Goloba Gibanje Svoboda, pa se bodo Zorčičevi liberalni demokrati skoraj zagotovo na volitve podali z DeSUS, Dobro državo, Neodvisno stranko Pomurja in LDS. To morajo sicer še potrditi organi stranke LIDE, a večjih presenečenj ne gre pričakovati.

igor-zorčič
Bobo
Sodelovanje Zorčiča in vodilnega v javnomnenjskih raziskavah Goloba je padlo v vodo. Predsednik državnega zbora bo s svojo stranko LIDE skupno listo za volitve oblikoval najverjetneje z Dobro Državo, DeSUS, LDS in Neodvisno stranko Pomurja.

Mekicar in Korpič skupaj z Zorčičem

Dobra država, ki jo je zaradi nenaklonjenosti skupnemu nastopu na volitvah zapustil Bojan Dobovšek, je na včerajšnjem izrednem kongresu , kot smo napovedovali, dobila novega predsednika - Smiljana Mekicarja, ki se bo jutri mudil v Murski Soboti. Sodelovanje z Zorčičem, ki je pred odhodom v politiko opravljal poklic odvetnika, pa nam je potrdil tudi soboški odvetnik Jože Korpič, predsednik Neodvisne stranke Pomurja, ki pričakuje, da bo njegova stranka ponudila kandidate v pomurskih volilnih okrajih. Svet stranke DeSUS na drugi strani pa je že minuli torek potrdil pismo o nameri po oblikovanju skupne liste z Zorčičevo LIDE.

0ed0d9d7ee955a44c65386dcbd8659af
Nataša Juhnov
Soboški odbor DeSUS, ki šteje okoli 25 članov, naj bi danes prehajal k Stranki Alenke Bratušek.

Bratuškova snubi soboške upokojence

Stanje v upokojenski stranki je sicer zaradi spora s poslansko skupino že dolgo razburkano. Danes naj bi po naših informacijah prišlo do sestanka med vodstvom Stranke Alenke Bratušek (SAB) in člani soboškega odbora upokojencev. O tem je seznanjen tudi Drago Kocbek, prvi mož pomurskega odbora DeSUS. Kot pravi, vse od odstopa predsednika soboškega odbora Dominika Šteinerja ni bilo sodelovanja med pokrajinskim in soboškim odborom. Po njegovi oceni gre še za zadnjo fazo "čiščenja" stranke, prestopniki pa očitno računajo na pridobitev privilegijev drugje. Podatka, koliko članov trenutno šteje soboški odbor, Kocbek ni uspel pridobiti, prepričan pa je, da ga je imetnik zlorabil in posredoval SAB. Neuradno naj bi bilo sicer v soboškem odboru okoli 25 članov.

920ffabdf316293554d6327333c23bf5
Nataša Juhnov
Šteiner, ki je nazadnje predsedoval soboškim upokojencem, je iz DeSUS odstopil že oktobra in se bo tudi udeležil sestanka z vodstvom SAB.

Da se bo sestanka s SAB-om udeležil, nam je Šteiner, ki sicer že vse od lanskega oktobra ni član DeSUS, potrdil. Kot je pojasnil, so bile razmere v stranki že dolgo slabe, predvsem ideološka trenja znotraj stranke pa so bila tista, ki nadaljnjega sodelovanja niso omogočala. Soboški odbor SAB sicer še zmeraj vodi Olga Belec, nekdanja lastnica hotela Diana, ki je bila v vladi Marjana Šarca državna sekretarka na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu.

lide igor-zorčič desus dominik-šteiner stranka-alenke-bratušek jože-korpič neodvisna-stranka-pomurja drago-kocbek
Kaj zdaj berejo drugi