vestnik

Černelavci: Med zajtrkom ukradel avto

ABE, 29. 1. 2019
Profimedia
Vlom v hišo. Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

Na Okrožnem sodišču Murska Sobota so odredili pripor za moškega, ki je v četrtek v Černelavcih ukradel avtomobil, ki so ga sicer našli še isti dan. Isti storilec je osumljen tudi vloma v poslovni prostor v Černelavcih.

Policisti so po zanesljivih informacijah prijeli Darka N. iz Murske Sobote, ki ga sumijo tatvine avtomobila v Černelavcih in več drugih kaznivih dejanj. Zoper moškega, ki je osumljen več tatvin in vlomov, so na okrožnem sodišču v Murski Soboti že odredili pripor, pa je za Vestnik.si potrdil predsednik sodišča Branko Palatin.


vlom v avto
Marko Vanovšek
Vlom v avto. Fotografija je simbolična.


Darko N. je tako osumljen, da je 24. januarja v Černelavcih ukradel osebni avtomobil znamke VW Beetle. Po naših informacijah je to storil na zelo prefinjen način, saj naj bi bil tisti dan zjutraj lastnik prižgal vozilo, da bi se to ogrelo, nato je odšel v hišo na zajtrk, storilec pa je izkoristil priložnost in sedel v prižgani avtomobil ter se odpeljal. Policisti so isti dan avtomobil našli v Murski Soboti, tako pa so tudi domnevno prišli na sled Darku N. Isti storilec je osumljen še vloma v poslovni prostor v Černelavcih, iz katerega je 17. januarja ukradel 350 evrov gotovine.


"Policisti Policijske postaje Murska Sobota so med 17. 1. in 24. 1. 2019 na širšem območju Murske Sobote obravnavali dva vloma in en poskus vloma v gostinski lokali, tatvino vozila in goljufijo. Z ogledom krajev kaznivih dejanj in z zbiranjem obvestil je bil ugotovljen osumljenec kaznivih dejanj, ki je bil 26.1.2019 prijet. Najden osebni avtomobil je bil z originalnimi ključi vrnjen lastniku. Opravljeni sta bili tudi dve hišni preiskavi," so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.
41-letnik je osumljen storitve treh kaznivih dejanj velike tatvine, od tega en poskus velike tatvine, kaznivega dejanja tatvine in kaznivega dejanja goljufije. Darko N. naj bi bil sicer že stari znanec policistov.

Natasa Juhnov
Policija je prijela storilca. Fotografija je simbolična. 
vlom tatvina temno policija
Kaj zdaj berejo drugi