vestnik

(FOTO) Policisti 22-letnika privedli pred sodnika. Sabin H. iz Ižakovec je osumljen tatvine na posebno predrzen način, iz lokala je ukradel 1260 evrov

Vestnik.si, 21. 7. 2023
Vestnik.si
Policisti so 22-letnika privedli pred sodnika.
Črna kronika

Soboški policisti so po hitrem posredovanju v četrtek izsledili moškega, ki je iz lokala ukradel večjo vsoto denarja. Ogromen delež k temu so prispevali ostali gostje lokala. Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota je za 22-letnika odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota je odredil 30-dnevni pripor za 22-letnega Sabina H. iz Ižakovec. 22-letnik je osumljen storitve kaznivega dejanja velike tatvine oz. tatvine na posebno predrzen način, ko je v četrtek v enem od soboških lokalov ukradel 1260 evrov denarja. Pripor zoper Ižakovčana je bil odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti, so za Vestnik.si sporočili iz tukajšnjega sodišča.

tatvina, lokal
Vestnik.si
Policisti so 22-letnika privedli pred sodnika.

Spomnimo. Avtobusno postajo v Murski Soboti so v četrtek dopoldan zasedli policisti, ki so na postaji prijeli mlajšega moškega, ki je iz enega od soboških lokalov ukradel večjo vsoto denarja. Storilca so našli predvsem zaradi koristnih podatkov gostov lokala. Storilec je namreč padel v oči več gostom omenjenega lokala, saj se je v njem mudil že v sredo in v torek. V tem času si je očitno ogledoval okolico ter obenem spremljal navade zaposlenih. Storilec kaznivega dejanja se je v četrtek v jutranjih urah usedel za mizo lokala v notranjosti in naročil pijačo, priložnost za krajo pa je izkoristil, ko je zaposlena pijačo stregla gostom na terasi. Takrat je iz predala ob točilnem pultu ukradel večjo vsoto denarja.

Prijeli so ga dobro uro po dejanju

Kot je za Vestnik.si v četrtek pojasnil Dejan Bagari, vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Murska Sobota, so policisti Policijske postaje Murska Sobota prijeli osumljenca kaznivega dejanja drzne tatvine, ki je pred tem v enem izmed lokalov v Murski Soboti izkoristil trenutek odsotnosti tam zaposlene in ji iz denarnice odtujil 1260 evrov gotovine. »Kot rečeno, so policisti s hitro intervencijo in zbranimi obvestili nekaj trenutkov po prijavi in dejanju, 22-letnega osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost. Odtujeni denar mu je bili zasežen. Osumljeni bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, za katero je zagrožena kazen zapora do petih let,« je včeraj še pojasnil Bagari.

Storilec je po izvršenem dejanju lokal nato zapustil. Krajo so zaposleni ugotovili, ko so želeli zamenjati bankovec večje vrednosti za denar manjših vrednosti. Na kraj dogodka so prišli policisti, obenem pa so se hitro odzvali tudi gostje, ko so ugotovili, da je nekdo oropal lokal. Eden od gostov je policistu, ki je obravnaval tatvino, med drugim opisal, kje vse je dan prej gibal moški, za katerega so sumili, da je denar ukradel. Med drugim je v sredo pristopil do njegove mize v omenjenem lokalu in prosil cigareto.

tatvina, lokal
Vestnik.si
Policisti so 22-letnika privedli pred sodnika.

V iskanje storilca se je vključila tudi gostja, ki je izvedela za opis moškega in ga po mestu iskala z avtomobilom. Kmalu je sporočila, kje je opazila storilca. Ko je oropal omenjen lokal, se je namreč gibal še pred drugim soboškim lokalom. V želji, da bi zakril sledi, si je celo preoblekel majico.

tatvina policija lokal murska-sobota