vestnik

(FOTO) V Murski Soboti gorela hiša, škode za 30 tisoč evrov

Vestnik.si, 4. 12. 2019
Jure Zauneker
Požar v Gregorčičevi ulici
Črna kronika

V naselju med Gregorčičevo in Ozko ulico v Murski Soboti je prišlo do požara na starejši hiši, kot so dognali policisti, najverjetneje zaradi preobremenitve električne inštalacije.

murska-sobota, požar
Jure Zauneker
Požar v Murski Soboti

Zavijanje gasilskih siren, ki jih je bilo mogoče slišati okoli 11.30 med vožnjo na intervencijo v Gregorčičevo ulico v Murski Soboti, je sprožilo tudi zanimanje radovednežev. Da so gasilci iz Murske Sobote, Bakovec, Rakičana in Černelavcev, skupaj jih je bilo 21 v osmih vozilih, lahko opravili intervencijo, je poveljnik intervencije Branko Kolmanič, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota, dal mestnemu redarstvu in policistom, ki so prav tako prišli na prizorišče, navodilo, naj zaprejo ulico.

murska-sobota, požar
Jure Zauneker
Požar v Murski Soboti

vestnik
Vestnik
Požar v Murski Soboti

Gregorčičeva ulica je namreč bila med intervencijo zelo prometna, kajti je ena najbolj obljudenih ulic v Murski Soboti. Požar je po Kolmaničevih besedah uničil del ostrešja, hodnik in kuhinjo, gasilci pa so varovali tudi ogroženo sosednjo stanovanjsko hišo. Lastnici, ki se je nadihala dima, so nudili pomoč na nujni medicinski pomoči. Policisti in kriminalisti so pozno popoldan še opravili ogled požarišča. V hiši, kjer je živela 80-letnica, je po zadnjih podatkih Policijske uprave Murska Sobota zagorelo zaradi preobremenitve dela električne inštalacije v hiši. Nastalo naj bi bilo za 30 tisoč evrov škode.

murska-sobota, požar
Jure Zauneker
Požar v Murski Soboti

požar murska-sobota