vestnik

(IZJAVA POLICIJE) Po zločinu je poklical policiste in dejal, da je umoril svojo partnerko

Vestnik.si, 11. 9. 2022
Vestnik.si
Prizorišče tragedije
Črna kronika

Po besedah Bojana Rousa je usodno soboto med osumljencem in njegovo žrtvijo naprej prišlo do verbalnega spora, v nadaljevanju pa do fizičnega nasilja.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je predstavil prve ugotovitve strašnega zločina, v katerem je 46-letni Mitja O. v Peskovcih v soboto ubil svojo enajst let mlajšo zunajzakonsko partnerko. Storilec je nekaj po 18. uri poklical na številko Operativno-komunikacijskega centra murskosoboške policijske uprave in dežurnim policistom dejal, da je umoril svojo partnerko. Kljub hitri pomoči patrulje iz Policijske postaje Gornji Petrovci in ekipe medicinskih reševalcev iz Murske Sobote je ženska izgubila boj z življenjem. Policisti so 46-letnika takoj pridržali in ga bodo jutri privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Murska Sobota.

20220911_131718
Vestnik.si
Peskovci

Po besedah Bojana Rousa je usodno soboto med osumljencem in njegovo žrtvijo naprej prišlo do verbalnega spora, v nadaljevanju pa do fizičnega nasilja. Rous ni povedal, s čim je storilec izvršil uboj, saj po njegovem poteka intenzivno zbiranje obvestil. Po naših podatkih je 46-letnik svojo partnerko najprej zadavil, nato pa jo še zabodel. Prvi pomurski kriminalist prav tako ni govoril o motivu za dejanje, po naših podatkih pa je storilcu ljubosumje omračilo um, posredi je bil še alkohol. V isti motiv so tudi prepričani ljudje, s katerimi smo govorili, ko smo obiskali to tipično goričko vas. Vedo povedati res veliko, a nobeden se ni želel posebej izpostavljati. Kar je razumljivo, saj gre seveda za zelo občutljivo zgodbo.

Med izvrševanjem kaznivega dejanja sta bila v hiši dva mladoletna otroka, za katere je poskrbel center za socialno delo, je še dejal Bojan Rous. Storilec do sedaj nikoli ni bil obravnavan zaradi prekrška in kaznivega dejanja z elementi nasilja. Za uboj je zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let. Rous je sklenil, da na Policijski upravi Murska Sobota veliko poudarka dajejo preprečevanju nasilja v družini, tako so spomladi na to tematiko pripravili odmevno konferenco.

peskovci, tragedija, uboj, peskovci-na-goričkem
Vestnik.si
Peskovci

Vestnik.si
Prizorišče tragedije
nasilje peskovci zločin