vestnik

(DIRKANJE NA AVTOCESTI) Prleški podjetnik na Hrvaškem osumljen poskusa uboja

ABE, 13. 10. 2024
Profimedia
Policisti so osumljenca isti večer priprli, kazensko ovadbo pa vložili na pristojno županijsko državno tožilstvo oz. državno odvetništvo v Zagrebu, ki ga je v noči na soboto takoj zaslišalo. Slika je simbolična.
Črna kronika

Mario Kurtović, ustanovitelj podjetja Panorganix, je bil 24. novembra lani vpleten v kar precej odmeven incident na hrvaški avtocesti A4 severovzhodno od Zagreba pri cestninski postaji Sveta Helena, ki je takrat napolnil različne hrvaške in tudi slovenske medije.

Ko smo ga našem srečanju, ki ga je sam predlagal, soočili z vprašanjem, ali je on ta Slovenec, letnik 1984, o katerem je poročala Policijska uprava Zagreb, ki je vpleten v incident, nam je to jasno potrdil. Tisti novembrski petek se je s partnerico in otrokom odpravil na krajši oddih v hrvaško prestolnico, ko mu je pot prekrižal avtomobil z več potniki. Šlo je za njemu znane ljudi iz okolice Ljutomera, pravi Kurtović. Ti so ga z avtomobilom večkrat prehiteli, nato pa vedno zavrli pred njim in vozili s precej manjšo hitrostjo od dovoljene, tako da so ga zadrževali na poti oz. med vožnjo. Ko jih je sam prehitel, pa so ga, razlaga podjetnik, spet zasledovali, prehiteli in še nekajkrat zavirali pred njegovim avtomobilom.

agrobiznis-forum-056-jm-5808f98a7cf34
ose
Mario Kurtović, ustanovitelj podjetja Panorganix, je bil 24. novembra lani vpleten v kar precej odmeven incident na hrvaški avtocesti A4 severovzhodno od Zagreba pri cestninski postaji Sveta Helena.

Pred cestninsko postajo, ko je čakal na cestninjenje, so voznik in potnika iz omenjenega vozila izstopili in se približali njegovemu vozilu. Sam se je s partnerico in otrokom, kot nam je zatrdil, zaklenil v svoj avtomobil, ker se je ustrašil, kaj se bo zgodilo. Po verbalnem obračunavanju pa je, ko je uvidel, da bodo začeli tolči in brcati v njegovo vozilo, speljal. Ker je bilo cestišče po besedah Kurtovića spolzko, je vozilo zaneslo in je treščil v dva človeka, ki sta stala ob vozilu. Nobeden od njiju naj je ne bi težje skupil, nam je še zatrdil podjetnik. Medtem je uslužbenka cestninske postaje poklicala policijo.

Dan kasneje, 25. novembra, je hrvaški portal Index, ki se je skliceval na ugotovitve policijske preiskave, poročal, da je bil v incidentu en Slovenec, s katerim se je zapletel Kurtović, zaradi udarca z avtomobilom težje poškodovan in en Slovenec lažje poškodovan. Zdravniško pomoč sta v Kliničnem bolniškem centru Zagreb poiskala tudi podjetnikova partnerica in otrok, je takrat še navajal Index. Policisti so osumljenca isti večer priprli, kazensko ovadbo pa vložili na pristojno županijsko državno tožilstvo oz. državno odvetništvo v Zagrebu, ki ga je v noči na soboto takoj zaslišalo.

Zagrebško tožilstvo oz. odvetništvo je nato proti Kurtoviću uvedlo preiskavo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj poskusa uboja. Ta preiskava še traja, so za Vestnik.si 7. oktobra pojasnili v uradu omenjenega tožilstva. Podjetnik nam je na našem srečanju medtem še izjavil, da je prepričan, da je nedolžen oz. da ni zakrivil prav nobenega kaznivega dejanja in da je advokat, ki na tožilstvu in na sodišču v Zagrebu zagovarja njegove interese, znani hrvaški odvetnik Ljubo Pavasović Visković.

mario-kurtović hrvaška incident sum uboj