vestnik

Ljutomerčan, ki je udaril sodnika in mu na avtomobilu razbil stekla, danes na sodišču. Sodijo mu v Mariboru

Vestnik.si, 24. 2. 2022
Nataša Juhnov
Zadevo Klement obravnava okrajno sodišče v Mariboru.
Črna kronika

Okrajno mariborsko sodišče bo danes opravilo obravnavo proti Boštjanu Klementu.

Okrajno sodišče v Maribor bo danes opravilo obravnavo proti Boštjanu Klementu iz Ljutomera zaradi dveh kaznivih dejanj, in sicer poškodovanja tuje stvari in zalezovanja. Za vsako od očitanih kaznivih dejanj je zagrožena kazen do dveh let zapora. Zadevo so zaradi nepristranskosti sojenja iz Ljutomera prenesli v Maribor. Klement bo na sojenje prišel iz pripora, v katerem je zaradi ponovitvene nevarnosti od 23. januarja letos.

9bebbe4212dc45011c6dab1b1b137080
Jure Zauneker
Boštjan Klement je dvakrat poškodoval objekt ljutomerskega sodišča.

Klement mora na sodišče, ker je domnevno zalezoval sodnika Okrajnega sodišča Ljutomer Gorazda Tivadarja in mu grozil že deset let. V preteklosti ga je tudi fizično napadel, mu poslal več grozilnih pisem in dvakrat poškodoval zgradbo ljutomerskega okrajnega sodišča. Osemnajstega januarja letos pa se je s kladivom znesel nad sodnikovim avtomobilom (razbil mu je stekli) na parkirišču pred okrajnim sodiščem v Ljutomeru.

Zadnji napad je obsodil minister za pravosodje Marjan Dikaučič, dejanje pa sta obsodila tudi vrhovno sodišče in Slovensko sodniško društvo.

Klement je domnevno sodnika Tivadarja večkrat nadlegoval, mu grozil in ga žalil s SMS-sporočili, pa tudi po elektronski in navadni pošti. V več primerih je policija prek tožilstva sprožila kazenske postopke, v nekaterih izmed njih je bil že pravnomočno obsojen.

sojenje boštjan-klement gorazd-tivadar