vestnik

(FOTO in VIDEO) Težave zaradi nalivov v Pomurju: ceste poplavljene, v podvozu obtičal avtomobil

Vestnik.si, 16. 5. 2023
Vestnik.si
Poplavljene njive v Pomurju.
Črna kronika

Agencija za okolje je včeraj dopoldne prižgala rdeči alarm za severovzhodni konec države. Močno deževje tudi zaradi predhodne namočenosti tal je povzročalo nevšečnosti po Pomurju.

Agencija za okolje je tudi za naš konec izdala rdeče opozorilo, meteorologi pa so zaradi prevelike prehodne namočenosti, posebej v noči na sredo pričakovali naraščanja rek, tudi Mure, ki se v Ižakovcih na Otoku ljubezni že razliva.

Polne roke dela so pomurski gasilci z meteorno vodo sicer imeli že konec tedna, predvsem s prečrpavanjem vode iz kletnih prostorov. Tudi v noči na sredo pa po napovedih vremenoslovcev ne bo nič drugače. 

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so gasilska društva zaradi poplavljenih območij intervenirala na območju Črenšovec, Križevec, Ljutomera, Radenec, Murske Sobote in Rogašovec. Po naših informacijah so v pripravljenosti bila skoraj vsa pomurska gasilska društva. 

Kot je opozoril uporabnik skupine Radarji v Pomurju na Facebooku, je v enem od radenskih podvozov obtičal avtomobil. Pod vodo sta med drugim tudi cesti v Orehovcih in Cezanjevcih. Promet ovirajo tudi podrta drevesa.

njiva, poplave, voda
Radarji v Pomurju/FACEBOOK
Poplavljena cesta v Orehovcih.

njiva, poplave, voda
Radarji v Pomurju/FACEBOOK
Poplavljena cesta v Cezanjevcih

radarji v pomurju MS
Radarji v Pomurju/FACEBOOK
Nesreča pri Merkurju v Murski Soboti.

Na prometnoinformacijskem centru ob trenutnih vremenskih razmerah voznike pozivajo k strpni in varni vožnji. 

dež padavine arso