vestnik

Na lendavskem območju prijetih sedem tujcev, na radgonskem so tatovi kradli orodje

Vestnik.si, 1. 9. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino denarja, zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva in povzročitev lahke telesne poškodbe, radgonski pa tatvino orodja, tatvino goriva in poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. Na območju Lendave je bilo prijetih sedem tujcev, ki so na nezakonit način vstopili v državo. Po končanem postopku so bili vsi odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

Pričenja se novo šolsko leto. Policisti voznike pozivajo, da prilagodite hitrost vožnje, še posebej v naseljih, v okolici šol, vrtcev in igrišč, med vožnjo ne uporabljajte mobilnega telefona, ki odvrača vašo pozornost od dogajanja na cesti in ob njej. Vzdržujte primerno varnostno razdaljo in predvidevajte prometne situacije, kadar ste v bližini šol, vrtcev in v naseljih.

pums kronika-pomurskih-policistov