vestnik

Nekdanji komandir Policijske postaje Murska Sobota v suspenzu. Nad njim visi sum storitve kaznivega dejanja

ABE, 27. 7. 2022
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.
Črna kronika

Tomislav Habulin se je domnevno zaradi potez, ki jih je povlekel v vodstvu službe generalnega direktorja slovenske policije, znašel v disciplinskem postopku.

Na Generalni policijski upravi slovenske policije so za Vestnik.si potrdili, da je »bil v preteklem tednu zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti, ki izhajajo iz podanih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti in je storjeno v povezavi z opravljanjem del, zoper zaposlenega v Generalni policijski upravi izveden delovnopravni ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in za čas trajanja postopka tudi ukrep prepovedi opravljanja dela«.

murska-sobota, tiskovna-konferenca, tomislav-habulin, urgenca, pretep
Nataša Juhnov
Tomislav Habulin

Po naših podatkih se je domnevno zaradi potez, ki jih je povlekel v vodstvu službe generalnega direktorja slovenske policije, v disciplinskem postopku znašel Tomislav Habulin, nekdanji dolgoletni komandir Policijske postaje Murska Sobota, ki je jeseni 2021 odšel službovat v vodstvo službe takratnega generalnega direktorja slovenske policije Antona Olaja. Habulin je murskosoboško policijsko postajo vodil od leta 2012, prej pa je bil komandir še na policijskih postajah v Lendavi in Gornji Radgoni. Leta 2019 se je potegoval za položaj direktorja Policijske uprave Maribor.

Maja Ciperle Adlešič, predstavnica slovenske policije za odnose z javnostmi, je na naše poizvedovanje še odgovorila, da »po ustaljeni praksi in v skladu s 158. členom zakona o kazenskem postopku bo hkrati o razlogih za sum, da je kaznivega dejanja osumljena uradna oseba, zaposlena v policiji, obveščen posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva«.

policija suspenz
Kaj zdaj berejo drugi