vestnik

Nemirna sobota v Pomurju: številne tatvine, nesreča pri delu, nevarna vožnja in posredovanje bombnih tehnikov

Vestnik.si, 19. 3. 2023
Policija.si
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Veliko dela za pomurske policiste v minulih 24 urah.

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali petnajst primerov kaznivih dejanj, tri prometne nesreče, sedem primerov kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in en primer ugriza psa.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali primer poškodovanja vozila, nenadno smrt mladoletnika, o čemer smo že poročali, primer nasilja v družini, vlom v vikend, tatvino drv, tatvino lesa iz gozda, mejni spor, tatvino v poslovnem prostoru, dva primera tatvine registrskih tablic, padec z višine, nesrečo pri delu, povzročitev lahke telesne poškodbe in primer postavitve sumljivega predmeta v trgovini, kjer je bilo s pomočjo bombnih tehnikov ugotovljeno, da ne gre za eksplozivno telo.Sumljiv predmet v trgovini na območju Gornje Radgone

Kot so namreč v murskosoboški policijski upravi, so bili včeraj malo pred 16. uro obveščeni, da so zaposleni ene izmed trgovin na območju Policijske postaje Gornja Radgona našli sumljiv predmet. Policisti so takoj odšli na kraj in ga zavarovali ter preprečili dostop do objekta, pred tem pa izvedli evakuacijo zaposlenih in obiskovalcev. Na kraju so nato s pomočjo policijskih psov za iskanje eksplozivnih naprav in bombnih tehnikov opravili pregled zgradbe z okolico ter najdenega sumljivega predmeta. Ugotovljeno je bilo, da ne gre za eksplozivno napravo. Policisti ob tem opozarjajo, da najditelji sumljivih predmetov, za katere obstaja najmanjša možnost, da gre za eksplozivno napravo, le te ne premikajo ali prenašajo, ampak o najdbi sumljivega predmeta obvestijo pristojne s klicem na telefonsko številko 112 ali 113.Na področju prometne varnosti so policisti včeraj obravnavali kaznivo dejanje kot primer nevarne vožnje v cestnem prometu, en primer prometne nesreče v kateri se je sopotnik lahko telesno poškodoval in tri prometne nesreče v katerih je nastala le materialna škoda. Prav tako so obravnavali štiri poškodbe vozil s strani divjadi. Enemu vozniku, ki je vozil vozilo brez ustreznega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli vozilo, zagovarjal pa se bo pri pristojnem sodniku za prekrške.


Javni red in mir je bil kršen sedem krat, od tega so policisti obravnavali en primer kršitve na javnem kraju in šest primerov v zasebnem prostoru. En kršitelj, ki se ni pomiril ob intervenciji policistov, pa je bil pridržan do iztreznitve.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.

pums policijska-uprava-murska-sobota kronika-pomurskih-policistov kronika
Kaj zdaj berejo drugi