vestnik

Nepridipravi vlomili v lovski dom, zgodilo se je več nesreč, zasežena tudi traktor in skuter

Vestnik.si, 25. 8. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali pet prometnih nesreč, devet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

O smrtni prometni nesreči v Martjancih poročamo TU, v še dveh sta se lažje poškodovali dve osebi, in sicer kolesar ter voznik osebnega avtomobila. 

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je ena od nesreč zgodila na cesti Ljutomer-Cezanjevci, kjer je vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo v jarku. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom vozilo dvignili iz jarka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi pri natovarjanju vozila. V Lendavi, na Kolodvorski ulici, je sinoči vozilo zapeljalo v potok, posredovali so lendavski gasilci in ga postavili nazaj na cestišče. V Markišavcih pa je okoli 22.30 osebno vozilo zapeljalo s cestišča, gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulator, osvetljevali kraj dogodka ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi. 

V cestnem prometu sta bila zasežena kmetijski traktor in skuter, saj voznika nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Na področju kriminalitete je bilo obravnavanih več tatvin, vlom v lovski dom, poškodovanje vozila, nasilje v družini, kršitev temeljnih pravic delavcev, ponarejanje listin in spletna goljufija. Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili.

pums kronika-pomurskih-policistov