vestnik

Nesreča pri Stanjevcih še nima sodnega epiloga: Sodnik se je odločil za novega izvedenca

ABE, 24. 6. 2023
Radarji v Pomurju
Na soboškem okrožnem sodišču se je pred sodnikom Stanislavom Jugom nadaljevalo sojenje za prometno nesrečo v Občini Gornji Petrovci, v kateri je umrla 63-letna domačinka.
Črna kronika

Tožilka Jana Rogan vztraja, da je Matej Hercog poškodovano zapustil brez pomoči

Na soboškem okrožnem sodišču se je pred sodnikom Stanislavom Jugom nadaljevalo sojenje za prometno nesrečo v Občini Gornji Petrovci, v kateri je umrla 63-letna domačinka. Triintridesetletni Matej Hercog s Kozjaka pri Ceršaku v Občini Šentilj je obtožen, da je 26. maja 2021 okoli 7.30 zunaj naselja Gornji Petrovci s kombijem trčil v 63-letno peško, ki je nekaj dni pozneje umrla v soboški bolnišnici. S kraja nesreče je odpeljal, ne da bi ponesrečeni pomagal.

Sojenje Matej Herzog
Andrej Bedek
Če bi hotel pobegniti, ne bi izgubljal časa z malico, vozil bi se po stranskih cestah in ne bi šel domov spat, je v svoj zagovor povedal Matej Hercog.

Peška je hodila pravilno, po bankini v nasprotni smeri njegove vožnje, od Stanjevec proti Gornjim Petrovcem, po trčenju je najmanj 45 minut težko poškodovana ležala v jarku. Po naključju jo je našel neki voznik, potem ko je med vožnjo opazil denarnico na robu cestišča. Policisti so Hercoga po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil še isti dan izsledili na domačem naslovu. Državna tožilka Jana Rogan vztraja pri očitku, da je povzročil prometno nesrečo iz malomarnosti in pustil poškodovano v prometni nesreči brez pomoči.

Sodnik Jug se je po zadnji obravnavi odločil, da bo okoliščine nesreče pregledal nov izvedenec prometne stroke. Izvedenec Jože Škrilec, ki je prvi izdelal strokovno mnenje o nesreči, je izračunal, da je pred trčenjem Hercog vozil z 80 kilometri na uro pri dovoljenih 90, ni pa mogel natančneje določiti točke trčenja. To bo zdaj naloga novega izvedenca. Sodnik Jug je zato sojenje preložil za nedoločen čas.

nesreča stanjevci