vestnik

Noršinci pri Ljutomeru: Osumljeni trgovec je bil leta 2018 na 50. mestu med sto najuspešnejšimi trgovci z avtomobili v Sloveniji

ABE, 29. 1. 2020
Andrej Bedek
Policijska preiskava je potekala v poslovnih prostorih trgovca z avtomobili in tovornjaki v Noršincih pri Ljutomeru. Foto Andrej Bedek
Črna kronika

Murskosoboški kriminalisti so v torek vodili obsežno preiskavo na območju šestih policijskih uprav. Preiskovalci na delu tudi v Mariboru, Celju, Novem mestu in Novi Gorici.

Znanih je nekaj več podrobnosti o torkov akciji kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota (PUMS). Del akcije je potekal tudi v Noršincih pri Ljutomeru. Po končanih preiskavah so danes z murskosoboške policijske uprave posredovali več podatkov.

policija, preiskava
Andrej Bedek
Policijska preiskava je potekala v poslovnih prostorih trgovca z avtomobili in tovornjaki v Noršincih pri Ljutomeru.

»Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so 28. januarja skupaj s policisti in kriminalisti iz več policijskih uprav opravili šest hišnih preiskav s področja gospodarske kriminalitete. Svoje dejavnosti so izvajali na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Novo Mesto in Nova Gorica na podlagi izdane odredbe okrožnega sodišča v Murski Soboti za kazniva dejanja ponareditev ali uničenje poslovnih listin po prvem odstavku 235. člena kazenskega zakonika. Med hišnimi preiskavami je bilo zaseženo več dokaznega gradiva. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota. Več podrobnejših informacij vam zaradi interesa kriminalistične preiskave ne moremo posredovati,« so na PUMS zapisali v sporočilu za javnost.

policija, preiskava
Andrej Bedek
Policijska preiskava je potekala v poslovnih prostorih trgovca z avtomobili in tovornjaki v Noršincih pri Ljutomeru.

Murskosoboški preiskovalci so včeraj hišno preiskavo opravljali v poslovnih prostorih v Noršincih pri Ljutomeru, v katerih ima sedež več podjetij. Neuradno smo izvedeli, da so vzeli pod drobnogled samostojnega podjetnika Branka K. s Podgradja pri Ljutomeru. Osumljeni se ukvarja s trgovino z avtomobili in tovornimi vozili, v teh prostorih pa ima tudi gostinski lokal, ki predvčerajšnjim zaradi policijske akcije ni odprl svojih vrat. Na istem naslovu domujeta še najmanj dve transportni podjetji, ki pa nista v njegovi lasti.

policija, preiskava
Andrej Bedek
Policijska preiskava je potekala v poslovnih prostorih trgovca z avtomobili in tovornjaki v Noršincih pri Ljutomeru.

Preiskovalce je do samostojnega podjetnika, ki je bil leta 2018 po podatkih spletne aplikacije bizi.si z dobičkom 112.600 evrov na 50. mestu med sto najuspešnejšimi trgovci z avtomobili v Sloveniji, menda zvabil predvsem njegov posel z rabljenimi vozili in vozili starejšega letnika, največ tovornjaki. Mimogrede omenimo, da je bilo na parkirišču parkirano tudi starejše gasilsko tovorno vozilo, bržkone namenjeno prodaji. Podjetnik je po naših podatkih odkupoval rabljena in odslužena tovorna vozila. Po nakupu jih je popravil in posodobil, nato pa prodal. Vozila naj bi med drugim v preteklosti prodajal kupcem v državah, kjer še niso veljale stroge okoljske zahteve za prevozna sredstva. Nekaj tovornjakov naj bi končalo celo v neevropskih državah.

noršinci ljutomer policija