vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) Igre na srečo policista pognale v zločin?

ABE, 10. 6. 2020
Nataša Juhnov
Na kraju so bili policisti in kriminalisti, ki so zavarovali kraj dejanja do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva (SDT).
Črna kronika

Policija je po ropu v Cankovi sporočila, da je storilec, ki je umrl, prihajal iz njihovih vrst.

Policiste in kriminaliste Policijske uprave (PU) Murska Sobota so včeraj nekaj po 15. uri obvestili o ropu poslovalnice Deželne banke v Cankovi. Na kraju dogodka so  ugotovili, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot PU Murska Sobota. Ko je bilo ugotovljeno, da je bil storilec policist, je murskosoboška policijska uprava takoj obvestila posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva (SDT), ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili. S PU Murska Sobota so še sporočili, da bodo lahko več informacij predvidoma posredovali danes.

pince, koronavirus, sebastijan-kumin, simona-zadravec, dušan-čahuk, damijan-ficko, boris-žibrat
Nataša Juhnov
Ropar banke iz Cankove je še aprila v času koronakrize služboval kot policist (prvi z leve) na kontrolni točki na avtocestnem počivališču Pince.

Podoben rop v Križevcih pri Ljutomeru

Oboroženi moški je 13. maja prav tako slabo uro pred zaprtjem vstopil v prostore poslovalnice Deželne banke v Križevcih pri Ljutomeru in od zaposlenih zahteval gotovino. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota ropa za zdaj še niso preiskali, po njihovih podatkih je bil neznani storilec visok okoli 190 centimetrov. Oblečen je bil v sivo trenirko s kapuco. Na hlačah je imel črno črto, čez zgornji del trenirke pa je imel oblečeno črno majico s kratkimi rokavi. Nosil je kapuco in masko, po ropu pa je poslovalnico zapustil peš, so po ropu sporočili iz PU Murska Sobota. Policisti so skušali storilca prijeti s pomočjo cestnih zapor, v iskanje je bil vključen tudi policijski helikopter. PU Murska Sobota še vedno pozivajo vse, ki bi o storilcu ali ropu kar koli vedeli, naj to sporočijo na interventno številko policije 113, najbližjo policijsko postajo ali anonimni telefon 080 1200.

Še pred novimi podrobnostmi, ki jih bodo sporočili s tukajšnje policijske uprave, pa smo neuradno že zdaj pri Vestnik.si izvedeli, da je bil pokojni storilec policist na Policijski postaji (PP) Lendava. V slovenski policiji se je zaposlil leta 1995, med drugim je služboval tudi na PP Murska Sobota. Zaradi domnevnih nečednosti se je med službo po naših podatkih že znašel v disciplinskih postopkih. Kot smo še izvedeli iz neuradnih, vendar zanesljivih virov, je policista PP Lendava v rop banke pognala denarna stiska. Zaradi igranja iger na srečo naj bi bil zabredel v velike denarne težave, zavoljo tega naj bi se bil znašel prav tako v družinskih težavah.

Direktor dejanje ostro obsodil

Direktor PU Murska Sobota Damir Ivančić je včeraj za oddajo 24urZvečer povedal, da gre za tragičen in žalosten dogodek, ki ga tako on osebno kot v policiji obžalujejo. »Gre za nesprejemljivo dejanje in dejanje, ki ga ostro obsojamo. V policiji imamo glede danega ničelno toleranco, seveda pa tudi zaposleni v policiji niso imuni na tovrstna dejanja. Storili bomo vse, da vse te okoliščine ustrezno preiščemo,« je za oddajo dejal direktor PU Murska Sobota.

Nataša Juhnov
Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je bil storilec ropa policist.
rop cankova policist
Kaj zdaj berejo drugi