vestnik

Objava na družbenem omrežju: Babica je zapis objavila v opozorilo, policisti bodo z njo opravili razgovor

Vestnik.si, 31. 8. 2022
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.
Črna kronika

Policisti pred začetkom šolskega leta opozarjajo na samozaščitno ravnanje.

Precej pozornosti je požela včerajšnja objava na družbenem omrežju facebook. V zapisu je babica Jana K. navedla, da se je s soprogom in vnukom odpravila v enega od murskosoboških nakupovalnih središč.

Vnuk je med obiskom v nakupovalnem središču moral na stranišče, kar pa je želel narediti sam. Dedek ga je pospremil do vrat, v toaletne prostore pa ni vstopil z njim. »Vnuk je na stranišču doživel »prijazno vabilo« možakarja, da ga odpelje domov, da mu bo dal cukrčke in da se bosta igrala. Mali je opazil, da ima moški v roki nekakšen moker robec. Ker je od mamice in nas dobro poučen, kaj mora narediti v takšnih situacijah, je hitro zbežal iz stranišča, med ljudi in k dedku,« je na omrežju med drugim zapisala Jana K. Moški je sodeč po zapisu nato zbežal iz stranišča in menda zbežal ven proti avtomobilu, v katerem ga je nekdo čakal. Dedek in babica sta bila medtem predaleč stran, da bi lahko opazila registrsko oznako vozila.

ced51b033516f4200c64ec3c6d2fd7e3
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

Govorili smo Jano K. Zapis na facebooku je objavila in ga delila, ker je želela opozoriti, kako pomembno je otroke naučiti, kako morajo pravilno reagirati ob dogodkih, kot je bil včerajšnji. »Nisem želela iz tega narediti afere, ampak pred šolskim letom le opozoriti, kakšne nevarnosti lahko prežijo na otroke, kot je moj vnuk,« nam je povedala babica.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so za Vestnik.si sporočili, da niso prijeli prijave o primeru iz trgovine, ki je bil objavljen na facebooku. »Bomo pa policisti opravili razgovor z osebo, ki je zapis objavila na družbenih omrežjih. V primeru podanih znakov kaznivega dejanja bomo zadevo evidentirali in preiskovali,« so sporočili. Ob tej priložnosti so občane tudi pozvali, »naj o takih primerih takoj obvestijo policijo na interventno telefonsko številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo. Za potek predkazenskega postopka je obvezno potrebna prijava oškodovanca ali pa tudi lastna zaznava policije, ki je v tem primeru ni bilo,« so še sporočili.

facebook otroci šola nasilje