vestnik

Po 17 mesecih spet vlomili v Telekomovo trgovino v Maximusu. Storilci so tudi tokrat ušli po avtocesti

ABE, 19. 8. 2021
Nataša Juhnov
Po naših podatkih so storilci vlomili na enak način, kot so to storili v noči na 27. januar 2020. Fotografija je iz prizorišča lanskega vloma.
Črna kronika

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so včeraj obravnavali vlom v poslovni prostor v Murski Soboti. Po naših podatkih so storilci vlomili v Telekomov center v nakupovalnem središču Maximus. Gre skoraj za ponovitev vloma iz januarja 2020.

PU Murska Sobota je v jutranjem pregledu dnevnih dogodkov poročala o vlomu v poslovni prostor v Murski Soboti. Za Vestnik.si smo neuradno izvedeli več podrobnosti. Po naših podatkih so storilci vlomili v Telekomov center v nakupovalnem središču Maximus. 

telekom, maximus, vlom
Nataša Juhnov
Po naših podatkih so storilci vlomili na enak način, kot so to storili v noči na 27. januar 2020. Fotografija je iz prizorišča lanskega vloma.

Po naših podatkih so storilci vlomili na enak način, kot so to storili v noči na 27. januar 2020. Tako kot včeraj so tudi takrat razbili izložbeno okno Telekomovega centra in vstopili v notranjost. Če so lani odnesli za 155 tisoč evrov blaga, šlo je za 230 najbolj zmogljivih pametnih telefonov, predvsem znamk iPhone in Huawei, pa so v četrtek ostali bolj praznih rok. Tokrat niso odnesli tako velikega plena, kot januarja 2020. So pa tudi tokrat s kraja kaznivega dejanja ušli v smeri pomurske avtoceste. 

sojenje, telekom, costinela-cosmina-zulema
Nataša Juhnov
Ko bo Costinela Cosmina Zuleama odslužil kazen, bo še za tri leta izgnan iz Slovenije, podaljšali pa so mu tudi pripor, iz katerega je prišel na sodišče.

Po naših podatkih gre v primeru včerajšnjega vloma v poslovni center tudi za enega od treh tovrstnih vlomov v nizu 10 dni v Murski Soboti. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so v tem obdobju namreč obravnavali vloma v poslovna prostora v Obrtni ulici v Murski Soboti in območju tukajšnjega BTC-ja v Nemčavcih.

PREBERI TUDIJanuarski vlom v Telekomov center: Prvi od treh Romunov se je na sodišču pokesal

Tako o vlomu poročajo na murskosoboški PU 

Policisti smo bili včeraj ob 23.58 obveščeni, da je prišlo do alarma v Trgovinskem centru na Ulici Štefana Kovača v M. Soboti. Na kraj so odšli kriminalisti in policisti PU Murska Sobota, ki so z zbiranjem obvestil ter opravljenim ogledom ugotovili, da so neznani storilci z neznanim predmetom razbili stekleno steno trgovskega centra in vstopili v prostore trgovine iz katere so odtujili mobilne aparate. Po storitvi opisanega dejanja so neznani storilci zapustili kraj v smeri avtoceste. Kriminalisti in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Točna škoda bo znana po opravljeni inventuri.

vlom telekom maximus
Kaj zdaj berejo drugi